Takaisin

Hatsolo: ”Tasapaino ei tarkoita hillittyä ja hallittua”

Mitä tasapaino voikaan tarkoittaa? Miten tasapainoinen olotila luodaan? Miten se säilytetään muuttuvassa maailmassa? Tässä kolmiosaisessa juttusarjassa juttelemme tasapainosta menestyneen breikkarin ja energisen yrittäjän Johannes ”Hatsolo” Hattusen kanssa.

Juttusarjamme ensimmäisessä osassa Johannes ”Hatsolo” Hattunen kertoi, että tasapaino on hänelle kaiken pohja ja perusta, jolta ponnistetaan kohti tavoitteita. Sen on oltava joustava ja kestettävä muutoksia. Mennäänpä nyt sitten siihen, miten tällainen ja joustava pohja luodaan.

”Väkisin ei kannata puskea. Kun toimii omien rajojen sisäpuolella, löytää rauhan ja ottaa vähän happea, sitä yhtäkkiä ehkä huomaakin, että pelivaraa on enemmän ja rajat ovat liikkuneet lähemmäs omia tavoitteita”, Hatsolo painottaa omien rajojen tunnistamista ja hyväksymistä.

Kuten tanssijat, voimistelijat ja sirkustaitelijat tietävät: tasapaino on päivästä riippuvainen. Joskus se löytyy kuin itsestään, joskus taas huojuttaa ja horjuttaa melkoisesti. Siinä ei silloin pinnistely auta. Näin on myös isommassa kuvassa.

”Helposti lähdemme pakottamaan ja puskemaan omaa tekemistä arjessa, suorittamaan vaikka väkisin. Se harvoin tuottaa mitään hyvää. Tällöin kannattaisi vain pysähtyä ja kuunnella omaa olotilaa. Ehkä olo ei vaan sillä hetkellä ole oikea.”

Ei voi tehdä kaikkea mitä haluaa – tai kaikkea, mitä muut haluavat.

Se, miksi hommat ei vaan joku päivä luista, saattaa hyvinkin johtua kuormituksen ja levon tasapainosta. Kaikkea ei voi tehdä sata lasissa, ainakaan samaan aikaan, Hatsolo muistuttaa.

”Jos haluan panostaa pelkästään treenaamiseen, sitä voi tehdä aika paljonkin ja balanssi säilyy. Mutta jos samaan aikaan tapahtuu paljon asioita töissä ja kotona, niin kuppi täyttyy ja tasapaino huojuu.”

Hatsolo muistuttaa, että panostuksen kohteet voivat tietysti vaihdella jaksoittain, vähän kuin vuodenajat.
”Eri aikoina eri asiat ovat tärkeitä. Joskus voi panostaa enemmän duuniin, joskus taas harrastuksiin.”

Nykyään moni tuntee uupumusta ja riittämättömyyttä. Hatsolo uskoo, että yksi syy on juuri se, että yritetään tehdä kaikkea täysillä.

”Pitää tunnistaa, mihin oma energia riittää – ja päättää, mihin sen haluaa käyttää. Ei voi tehdä kaikkea, mitä haluaa. Eikä kaikkea, mitä muut haluavat sinun tekevän. Täytyy valikoida.”

Ja tässä onkin Hatsolon mielestä tasapainoisen olotilan ydin: täytyy selvittää itselle, mitä haluaa tehdä ja mihin käyttää energiansa.

”Jos sinkoilee joka paikkaan, niin fokus katoaa ja tekeminen on sellaista kohkaamista.

Hatsolo painottaakin, että tasapainon löytäminen ei suinkaan tarkoita hillittyä, harkittua ja rauhallista toimintaa – saati keskitien kulkemista.

”Kun löytää tasapainon, on tilaa räiskyä ja paukuttaa. Ottaa kantaa ja näyttää, mitä osaa.”
Tämä on kolmiosainen juttusarja tasapainosta. Edellisessä osassa Hatsolo kertoi, mitä tasapaino hänelle tarkoittaa. Seuraavassa osassa pohditaan, miten tasapainon voi säilyttää alati muuttuvassa maailmassa.

Haluatko kuulla lisää Hatsolon ajatuksia tai päästä harjoittelemaan käsillä tasapainoilua yhdessä breikkimestarin kanssa? Ota yhteyttä!

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!