Takaisin

Hatsolo: ”Tasapaino on se pohja, jolta ponnistetaan”

Mitä tasapaino voikaan tarkoittaa? Miten tasapainoinen olotila luodaan? Miten se säilytetään muuttuvassa maailmassa? Tässä kolmiosaisessa juttusarjassa juttelemme tasapainosta menestyneen breikkarin ja energisen hyvinvointiyrittäjä Johannes ”Hatsolo” Hattusen kanssa.

Kun katsoo Johannes ”Hatsolo” Hattusen breikkausta, ei ole hankala uskoa, että tasapaino on hänen elämässään keskeisessä osassa. Niin sulavasti hän hallitsee kehonsa: kierii selällään, seisoo käsillään, pyörii päällään… ja aina vähän väliä jähmettää itsensä mitä mielikuvituksellisempiin asentoihin.

Tarkoitus on pureutua teemaan Hatsolon kanssa hieman syvemmin, mutta annetaan hänen itsensä ensin kiteyttää ajatuksensa yhteen lauseeseen: Hatsolo, mitä tasapaino sinulle merkitsee?

”Tasapaino on se pohja, jolta pystyy ponnistamaan”, breikkari vastaa vain hetken miettimisen jälkeen.

Eikä Hatsolo tarkoita nyt vain ponnistamista huimaan asentoon käsien tai pään päälle, vaan hän puhuu tasapainosta isommassa kuvassa.

”Ajattelen, että tasapaino on se pohja, jolta voi pompata kohti omia tavoitteita. Jos sitä ei ole tai se huojuu, tämä on hankalaa tai mahdotonta.”

Hyvä tasapaino kestää muutoksia

Kurkataanpa tässä vaiheessa, mitä kaikkitietävä Wikipedia sanoo tasapainosta. Siellä sanotaan, että tasapaino tarkoittaa tilaa, jossa eri suuntiin vaikuttavat muutosta aiheuttavat tekijät kumoavat toisensa. Tämä melko luonnontieteellinen näkemys osuu niin ikään yksiin Hatsolon ajatusten kanssa.


”Jos oma tasapaino – eli se pohja – on kunnossa, pienet asiat eivät sitä horjuta, vaan voit keskittyä omaan tekemiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen”, breakdance-areenoiden lisäksi puhujana, valmentajana ja yrittäjänä meritoitunut Hatsolo sanoo

Hatsolo korostaa, että kunnollinen tasapaino tarkoittaa joustavuutta.

”Monesti ajatellaan, että menestykseen ja tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan kurinalaisuutta ja tiukkuutta. Niinpä luomme kaikenlaisia sääntöjä ja tiukkoja rutiineja. Kova ja jäykkä pohja ei kuitenkaan kestä yhtään muutoksia. Jos vähän järisee, niin se särkyy.”

Ja muutoksiahan elämässä tulee aina, sehän tiedetään.

”Arjessa on tärkeää olla elementtejä, jotka tuovat itselle hyvää fiilistä ja energiaa – mutta niistäkään ei saa olla riippuvainen. Tasapaino tarkoittaa sitä, ettei paketti kaadu siihen, jos asiat eivät menekään ihan niin kuin on tottunut ja ajatellut. Joskus voi ja pitää läikkyä vähän yli.”

Seuraavassa osassa jutellaan siitä, miten tällainen tasapainoinen olo ja joustava pohja rakennetaan.

Haluatko kuulla lisää Hatsolon ajatuksia tai rakentaa tykypäivän, jossa pääsette muun unohtumattoman ohjelman lisäksi vaikkapa treenaamaan tasapainoilua yhdessä breikkimestarin kanssa? Ota yhteyttä!

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!