Takaisin

#Pähkinänkuoressa: 5 hyvää syytä tilata keynote-puhuja tapahtumaasi

”Keynote-puhujat valitaan usein lisäämään tietyn tapahtuman kiinnostavutta, kuten konferenssia tai suurta kokousta, ja saamaan ihmisiä osallistumaan ohjelmaan.”
– Vapaa suomennos Wikipedian englanninkielisestä Keynote-artikkelista.

Wikipedian määrittelyssä on paljon hyviä elementtejä, ja ennen kuin luettelen timanttiset syyt tilata keynote-puhuja teidän tapahtumaanne, niin pureudutaan vielä siihen, mikä keynote-puhujan tehtävä todellisuudessa on.

Keynote-puhuja on tapahtumaan tai tilaisuuteen tuleva puhuja, joka tuo oman näkemyksensä ja osaamisensa kuulijoiden käyttöön. Lähtökohtaisesti puheenvuoron pitäisi aina tuoda jotain lisäarvoa ja syitä tulla paikan päälle kuuntelemaan. Kuten Wikipediakin asian määritteli, niin keynote-puhujan tulisi aina nostaa tilaisuuden arvoa osallistujan silmissä!

Seuraavaksi asiaan – eli viisi hyvää syytä tilata keynote-puhuja tapahtumaasi! Toivottavasti tästä artikkelista on hyötyä juuri sinulle, olit sitten suunnittelemassa tilaisuutta yrityksellenne/yhteisöllenne, tai vaan selvittämässä keynote-puhujan määritelmää.

Keynote-puhuja tuo tapahtumaan lisäarvoa

Oikein valitun keynote-puhujan avulla tapahtumaan pystytään tuomaan lisäarvoa monellakin tapaa. Keynote-puhuja voi tuoda lisäarvoa esimerkiksi spesifillä asiantuntijuudellaan (tarjota osallistujille unohtumattoman fakta-arvon), tuoda elämyksellistä fiilistä tai toimia ohjelman kulun ja johdonmukaisuuden kannalta elintärkeänä elementtinä.

Keynote-puhujan avulla pystytään erottautumaan

Erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään Suomessa koko ajan enenevissä määrin. Keynote-puhujan avulla tapahtuman markkinoinnissa pystytään erottautumaan ja houkuttelemaan potentiaaliset osallistujat kilpailevan tapahtuman sijasta juuri teidän tapahtumaanne. Keynote-puhujaa valitessa on syytä miettiä sitä, halutaanko erottautua tunnetulla puhujalla vai esimerkiksi puhujan asiantuntijuudella. Toki on mahdollista saada myös molemmat – me voimme auttaa oikean puhujan valinnassa!

Keynote-puhuja houkuttelee osallistujat paikalle

Meistä jokainen varmasti muistaa nähneensä erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien markkinointimateriaaleja – ja luonnollisesti tunnetuimmat esiintyjät paistattelevat näissä materiaaleissa paraatipaikoilla. Tunnettu keynote-puhuja voikin toimia erityisesti maksullisissa tapahtumissa lipunmyynnin vetovoimana. Liian usein tuntuu kuitenkin siltä, että tunnetun keynote-puhujan valinta on vain ”rasti ruutuun” tapahtuman järjestämisessä. Julkisesti tunnetun keynote-puhujan valinta pitää tunnettuuden lisäksi pystyä perustelemaan myös muilla tämän artikkelin kohdilla.

Keynote-puhuja voi myös rytmittää tapahtumaa

Muistatko ne tapahtumat tai tilaisuudet, jossa on tarjolla tuntitolkulla ammattisi kannalta tärkeää fakta-arvoa? Haluaisit kuunnella kaiken tarkasti alusta loppuun, imeä kaiken mahdollisen tiedon tästä loistavasta mahdollisuudesta? Aivot kuitenkin pistävät vastaan, ja viime yön vähäiset unetkin painavat päälle? Ihminen jaksaa keskittyä keskimäärin 1,5 tuntia kerrallaan – ja tämä asia pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon myös tapahtumia ja tilaisuuksia järjestettäessä! Keynote-puhuja on myös loistava apu tapahtuman rytmittämisessä. Esimerkiksi tiukkojen faktaan perustuvien puheenvuorojen keskelle on hyvä ottaa jotain inspiroivaa, rentouttavaa tai jopa osaksi fyysistä. Näin kuulija saadaan henkisesti ja mahdollisesti myös fyysisesti ladattua.

Keynote-puhuja tarjoaa kävijälle loistavan EXIT-fiiliksen

Tapahtumaa tai tilaisuutta suunniteltaessa kannattaa aina miettiä, mitä asioita tai minkä fiiliksen yleisölle haluaa välittää? Me Sportspotilla puhumme usein EXIT-fiiliksestä, tai vaihtoehtoisesti huippuhetkien tarjoamisesta yleisölle. Loistava EXIT-fiilis tarkoittaa sitä, että tapahtuman vierailija muistaa huomenna ja vielä ensi viikollakin hänelle tarjotut huippuhetket tapahtumasta. Keynote-puhuja voi olla mukana tuottamassa tapahtuman huippuhetkiä esimerkiksi tunteisiin vetoavalla puheenvuorolla, osallistavalla ohjelmalla tai tiukalla fakta-arvolla. 

Artikkelin yhteenveto

  1. Keynote-puhuja tuo lisäarvoa.
  2. Keynote-puhujan avulla pystytään erottautumaan.
  3. Keynote-puhuja houkuttelee osallistujat paikalle.
  4. Keynote-puhuja voi rytmittää tapahtumaa.
  5. Keynote-puhuja tarjoaa kävijälle loistavan EXIT-fiiliksen.

Toivottavasti tästä artikkelista oli hyötyä juuri sinulle, joka mietit keynote-puhujaa tapahtumaasi! Jos haluat jutella aiheen ääreltä lisää tai pyytää suositusta teidän tilaisuuteen sopivasta puhujasta, niin ole ihmeessä yhteydessä!

Terveisin,
Teemu

Ps. Lue myös nämä artikkelit:

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!