Takaisin

Ideoita työpaikan virkistyspäivään

Työpaikan virkistyspäivä – uhka vai mahdollisuus? Meidän mielestämme ainakin ehdottomasti mahdollisuus. Yhdessä työporukan kanssa koettu elämys tiivistää yhteishenkeä, lisää työmotivaatiota ja kantaa yli stressaavienkin hetkien. Tässä artikkelissa ideoita työpaikan virkistyspäivään, nauti matkasta ja kysy meiltä, mikäli tarvitset sparrauskaveria päivän järjestämiseen! Mikäli fyysinen kokoontuminen ei ole vaihtoehto, että tarjoamme myös täysin etänä toteutettavia toteutuksia. Lue lisää Etä-Tykypäivästä tai virtuaalitapahtumista.

Miten aloittaa työpaikan virkistyspäivän suunnittelu?

Kaikkihan me sen tiedämme, aloittaminen on vaikeinta – niin myös tässä asiassa. Kun mietit työpaikan virkistyspäivää, aloittakaa aina tavoitteesta. Mitä virkistyspäivällä halutaan saavuttaa? Yhteishenki nousuun? Arkea piristävä faktatuokio? Työmotivaatio paremmaksi? Kun päivän tavoite on mietitty, miettikää tarina, jonka ympärille päivän aktiviteetit luodaan. Miksi haluamme tehdä juuri tätä aktiviteettia ja/tai kuunnella tätä puhujaa? Miksi virkistyspäivä järjestetään juuri tässä paikassa?

Vasta kun tavoite ja tarina on määritetty, kannattaa edetä päivää tarkemmin määritteleviin kysymyksiin:

  • Kuinka kauan virkistyspäivä kestää?
  • Mitä tehdään?
  • Missä päivä fyysisesti järjestetään? (kasvokkain vai virtuaalisesti?)
  • Meneekö koko päivä ”firman piikkiin”? Miten mahdollisista omista kuluista infotaan työntekijöitä?

Työpaikan virkistyspäivällä yhteishenki kattoon!

Virkistyspäivä on mahdollisuus saada yritys toimimaan voittavan urheilujoukkueen tavoin – eli pelaamaan yhteen yhteistä päämäärää kohti. Virkistyspäivän aktiviteetteja miettiessäsi muista panostaa huippuhetkiin, eli sellaisiin hetkiin, jotka työntekijä muistaa vielä kuukaudenkin päästä. Juho käsitteli huippuhetkiä tarkemmin asiakastilaisuutta koskevassa artikkelissaan.

Yhteishenkeä kohottaaksenne on tärkeää myös, että jokainen työntekijä tuntee pääsevänsä vaikuttamaan virkistyspäivän kulkuun. Tähän tunteeseen voidaan vaikuttaa esimerkiksi siten, että järjestetään kysely hyvissä ajoin ennen päivää siitä, mitä ja millaisia aktiviteetteja haluttaisiin yhdessä tehtävän.

Yhteinen hiki yhdistää

Voiko olla mitään parempaa, kuin mukava yhdessä liikkuminen mahtavassa työporukassa? Urheilu yhdistää myös virkistyspäivänä, ja antaa mahdollisuuden yhteishengen kohottamiselle entisestään.

Sportspot auttaa myös urheiluaktiviteettien järjestämisessä laajan verkostonsa kautta. Kaikki lajit ovat matalan kynnyksen lajeja, eikä hampaat irvessä -kisailua! Yhteinen urheilutuokio voi perinteisempien urheilulajien lisäksi olla myös vaikka rentoutusharjoitus tai tanssitunti.

Huvi ja hyöty – voiko molemmat saada?

Otsikkoon heti vastatakseni, niin kyllä voi! Ja tämä on mielestäni jopa yksi onnistuneen virkistyspäivän mittareista. Huvin ja hyödyn yhdistämisessä tärkeässä roolissa on artikkelin alussa mainittu tavoitteiden asettaminen. Vastataan ensin kysymykseen ”Mitä?”, ja sitten vasta ”Miten?”.

Sportspotin tavoitteena on aina tehdä asiakkaasta tähti. Esimerkiksi, jos tavoitteena on työntekijöiden motivointi, sidotaan virkistyspäivän agenda tämän teeman ympärille esimerkiksi sopivalla puhujalla. Jos taas tavoitteena on esimerkiksi yhteishengen kohottaminen, voi sopivampi vaihtoehto olla yhteishengen kohottamisen pelillistäminen Sportspotin verkostoitumispelin avulla.

Lue myös:

Ehkä tärkeimpänä vinkkinä koko artikkelissa on kuitenkin – muista kysyä apua! Meiltä Sportspotilta voit saada koko virkistyspäivän suunnittelun ja toteutuksen avaimet käteen -periaatteella, tai jonkin osan, esimerkiksi aktiviteetin tai tapahtumaanne sopivan puhujan.

Loistavaa viikon jatkoa,
Jani

Bannerikuva: Urheilugaala / Vessi Hämäläinen

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!