Takaisin

Pikkasen Paremmat Pikkujoulut

Noudattaako pikkujoulujenne järjestely vuodesta toiseen rasti ruutuun -tyyliä, jossa varaatte illallisen tutusta ravintolasta, karaokea ja riittävästi virvokkeita? Eihän siinäkään nyt mitään vikaa ole, mutta jos tavoitteena on järjestää tapahtuma, joka jää osallistujien mieliin ja jota muistellaan vielä juhannuksenakin, voi olla, että tätä ei ravintolan menusta löydy.  Tässä blogissa annamme pari ideaa pikkasen parempiin pikkujouluihin ála Sportspot. Ideoita meiltä löytyy, joten jos haluat kuulla lisää mahdollisuuksista, niin kysy. Tässä pari maistiaista.

Pelipäivä urheilijan silmin

Huippu-urheilijan suoritusta edeltää koko päivän mittainen valmistautuminen, jota harva pääsee näkemään. Mitäpä jos järjestettäisiin teidän omalle tiimillenne pelipäivä, jossa kaikki tehdään valmistautumisesta asti kuten ammattiurheilijan pelipäivänä. Tapahtuma voi alkaa esimerkiksi ”aamutreeneillä”, jossa teidän tiiminne pääsee hiomaan taktiikat kuntoon ennen illan peliä. Aamutreeneissä ammattiurheilijat pitävät opastuksen lajista. Jos esimerkiksi päivän lajina olisi koripallo voisi aamutreeneissä Shawn Huff tai Petteri Koponen opastaa tiimillenne koripallon perusteet, jonka jälkeen maajoukkuevalmentaja Henrik Dettmann kertoo analyysinsä illan pelistä.

Aamutreenien jälkeen onkin syytä rentoutua ja palautua kunnolla illan peliä varten. Seuraavaksi olisikin siis ensin edessä ravitseva ja tarkoin valittu yhteinen lounas. Yhteisellä lounaalla tiimi tuodaan myös yhteen ja viedään joukkuehenkeä eteenpäin. Lounaan jälkeen rentoutumista jatketaan porukan koon mukaan suunniteltavalla palauttavalla ohjelmalla.

Kun keho ja mieli on valmisteltu peliä varten, on aika ottelua edeltäviin rituaaleihin, joihin teidän tiiminne pääsee seuraavaksi tutustumaan. Tiiminne mukana olevat huippu-urheilijat kertovat omista perinteistään, joita teidän porukkanne pääsee suorittamaan mukana. Koska teidän tiiminne on menossa illalla ensimmäiseen peliinsä, kuuluu tähän tietenkin omat rituaalinsa, jotka pelaajat teille opastavat.

Illan lähestyessä onkin aika siirtyä pelipaikalle. Koska päivä etenee niin kuin pelaajilla muutenkin, pääsette myös pelipaikalla vilkaisemaan peliä pelaajan perspektiivistä. Porukka kootaan vielä viimeisen kerran yhteen ennen peliä pukukopissa, jossa valmentaja antaa tiimille viimeiset ohjeet. Tämän jälkeen siirrytään pelipaikoille. Valinnastanne riippuen pääsette joko itse pelaamaan, tai seuraamaan yhdessä valittua ottelua aitiopaikoilta.

Matsin aikana/ jälkeen pääsette vielä juhlistamaan ikimuistoista päivää hyvällä illallisella.Tästä ilta jatkuu sujuvasti rennon yhdessäolon merkeissä.

Toimintaa ja korkeaa lentoa

Tämä pikkujoulukokonaisuus voidaan mieltää enemmän perinteiseksi, ja ohjelmassa onkin rentoa yhdessäoloa maustettuna unohtumattomalla aktiviteetilla. Mukaan tuomme myös ripauksen tähtipölyä huippu-urheilijoidemme verkostosta.

Tapahtuma alkaa yhteisellä lounaalla erikseen sovitussa ravintolassa. Lounaalla on ennen kaikkea tarkoituksena tuoda porukka yhteen vaihtamaan kuulumiset, mutta tuomme mukaan myös vähän omaa maustetta. Lounaalle paikalle saapuu yhdessä valittava isäntä (esimerkiksi Kaj Kunnas), sekä mahdollisesti myös yllätysvieras (esim. Mikael Forssell). Tämä ns. ”Mestarien Lounas” antaa teille mahdollisuuden kysellä legendoilta kokemuksistaan rennossa hengessä.

Lounaan jälkeen siirrytään Kaitsun kanssa kohti päivän pääohjelmaa. Osallistujat viedään bussiin, josta lähtee yhteyskuljetus kohti yllätysohjelmaa. Määränpää löytyy lentokentältä, jossa osallistujia odottaa purjelennon ammattilaiset. Pienen briiffauksen jälkeen osallistujista halukkaat pääsevät kokeilemaan yläilmoissa liitelyä purjeiden varassa. Samaan aikaan Kaj Kunnas viihdyttää maan kamaralla odottavia osallistujia kiperillä tietovisailu kysymyksillään ja jännittävillä tarinoillaan.

Jännittävän kokemuksen jälkeen osallistujat viedään kertaamaan kokemuksia yhteiselle dinnerille hienossa ravintolassa. Tarkoin valitun ruokailun yhteydessä on myös tiimin johdolla mahdollisuus pitää omia puheenvuorojaan kiittäen tiimiään vuodesta. Positiivista ilmapiiriä viedään eteenpäin, kun jokainen osallistuja pääsee vuoron perään kehumaan valittua kollegaansa porukan kuullen. Ruokailun jälkeen osallistujat kuljetetaan yhteiseen jatkopaikkaan, josta ilta jatkuukin kullakin omaan tahtiinsa.

Tässä kaksi erilaista vapaasti varastettavaa ideaa pikkujouluihinne ja esimerkkiä siitä, miltä pikkujoulut Sportspotin kanssa voisivat näyttää! Vaihtoehtoja löytyy, (kts. esim. uniikki tehdaspakopeli Kouvolan Lakulla) joten lopeta miettiminen ja laita meille viestiä täältä niin rakennetaan teille pikkasen paremmat pikkujoulut! Jos haluat lukea lisää toteutuksistamme, löydät esimerkkejä täältä.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!