Takaisin

Olympialaiset nippuun- Mika Poutalan kommentit ja tuntemukset reissusta Koreaan

Olympialaisten ympärillä pöly alkaa laskeutua. Näissä olympialaisissa hienoa oli se, että, mitalien lisäksi saimme nauttia urheilun juhlasta ja upeista tarinoista myös kulissien takaa. Kisoissa nähtiin yllätyksiä ja draamaa. Sportspotista löytyvistä persoonista olympialaisiin osallistuivat pronssia jääkiekossa napannut Noora Räty sekä Mika Poutala, joka jäi niukasti ulos mitaleilta. Saimme lisäksi nauttia asiantuntijoiden osaamisesta eri medioissa. Sportspotin listoilta asiantuntijoina toimivat mm. Antti-Jussi Sipilä, Laura Lepistö, Jyrki Aho (YLE) & Alpo Suhonen ja Kaj Kunnas (TV5 & Eurosport).

Kisoista jäi päällimmäisenä mieleen upeat yksittäiset hetket kentällä ja sen ulkopuolella. Yksi kentän ulkopuolisista kohokohdista oli pikaluistelija Mika Poutalan video, jossa hän avaa omia ajatuksistaan pettymyksistä ja yllätyksistä ja siitä, kuinka nämä kaksi määrittelevät ihmistä ja miten hän itse suhtautuu niihin. Saimme kunnian haastatella Kiinasta kisamatkalta tavoitettua Poutalaa, joka avasi meille tuntemuksiaan Korean matkasta.

Mika Poutala, olympialaisista alkaa olla aikaa lähemmäs viikko, kertoisitko mitä sinulle jäi Pyeongchanista päällimmäisenä mieleen?

Päällimmäisenä on ehdottomasti mielessä suomalaisten myötäeläminen. Se kannustus ja lohdutus, mitä sai kokea olympialaisten aikaan, oli aivan uskomattoman hienoa. Totta kai mielessä on edelleen oma 500m onnistuminen, vaikka jäinkin ulos mitaleilta. Luistelin kuitenkin oman ennätykseni ns. hitaissa halleissa.

Julkaisit tuon 500m vedon jälkeen videon otsikolla “Mika Poutalan ajatuksia pettymyksestä OLYMPIALAISISSA”, joka on lyhyessä ajassa kerännyt satojatuhansia katselukertoja. Videolla avaat tuntemuksiasi poikkeuksellisen avoimesti nelossijasta ja siitä, mitä moni kutsuisi pettymykseksi. Video herätti paljon tunteita, minkälaista palautetta olet saanut?

Videosta saamani palaute on ollut aivan sanoin kuvailematonta. Videosta on tullut satoja, ellei tuhansia kommentteja. Monet ovat sanoneet kuinka video auttoi häntä juuri tiukassa tilanteessa. Toiset taas sanoivat että on miettineet juuri samoja asioita, mutta puit sen sanoiksi, jotta se on helppo ymmärtää. Mahtava fiilis itsellä kun on saanut koskettaa niin moina ihmisiä tuon videon kautta.

Videolta näkee, että olet pohtinut näitä asioita paljon. Ketä Mika Poutala fanittaa? Onko olemassa joku yksittäinen henkilö, joka on vaikuttanut ajatteluusi elämästä?

Enhän mä tosiaan noita juttuja oo itse keksinyt, vaan oppinut lukemalla monia eri kirjoja. Kirjailijoita, keneltä koen oppineeni paljon on, Simon Sinek, Tony Robbins, Jari Sarasvuo, Stephen Covey, Dale Carnegie, Aki Hintsa, Bill Hybels, John C. Maxwell. Tässä muutamia.

Mitä Mika Poutala tekee seuraavaksi?

Nyt on MM-kisat vielä Kiinassa ja sitten maailmancup- finaali. Kausi loppuu maaliskuun lopussa ja sitten pienen loman jälkeen huhti – toukokuun kierrän tapahtumissa puhumassa ja mietin urheilu-uran mahdollista jatkoa.

Yhdellä lauseella, mikä on se viesti, jonka tahdot välittää seuraajillesi?

Pystyt paljon isompiin juttuihin, mihin ees uskot!

Kiitos haastattelusta Mika ja tsemppiä tulevaan!

Sekuntien, maalien ja sijoituksen sijaan on välillä hyvä pysähtyä muistelemaan sitä, että joka tapauksessa olympialaisiin osallistuvat ihmisetkin ovat… ihmisiä.

Alta löydät Mikan syystäkin hitiksi nousseen videon. Suosittelemme videota lämpimästi juuri sinulle riippumatta siitä mitä teet, minkä ikäinen olet tai mitä ajattelet itsestäsi.

Suuri kiitos kaikille niille upeille urheilijoille, joiden suorituksia saimme olympialaisissa jännittää. Mitä sinulle jäi olympialaisista erityisesti mieleen? Meille nämä olympialaiset jäävät mieleen ennen kaikkea urheilun tarinoiden esiinmarssina. Ja näitä tarinoita me haluamme välittää.

Mikan saat varattua tilaisuuteesi puhumaan kauttamme. Tutustu Mikan profiiliin tästä.
Linkki Mikan videoon

Noora Rädyn profiili Sportspotissa
Antti-Jussi Sipilän profiili Sportspotissa
Laura Lepistön profiili Sportspotissa
Jyrki Ahon profiili Sportspotissa
Alpo Suhosen profiili Sportspotissa
Kaj Kunnaksen profiili Sportspotissa

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!