MIKA POUTALA

Pikaluisteluammattilainen, Olympiaurheilija

Mika Poutala on olympiatason pikaluistelija, huippuesiintyjä ja mahdollisesti koko suomalaisen ammattiurheiluskenen positiivisin ilmestys. Poutala on erikoistunut hapokkaille sprinttimatkoille ja hän tietää kokemuksesta, mitä menestyminen vaatii. Poutala on saanut tuntea ammattilaisuransa aikana niin huippuhetkiä kuin urheilun raadollisuudenkin. Vancouverin olympialaisissa 2010 hän jäi vain neljän sadasosan päähän olympiamitalista.

Seitsemänvuotiaana pikaluistelun aloittanut Poutala kohosi ripeästi kohti oman ikäluokkansa kärkeä, kunnes ensimmäinen maistiainen kansainvälisestä huipusta tuli Torinon olympialaisissa 2006. Poutalan ensimmäisten olympialaisten jälkipyykki nousi hänen urheilu-uransa käännekohdaksi, kun vuonna 2007 Poutala päätti lopettaa amatööriurheilun ja ryhtyä elämään kuin huippu-urheilija. Panostukset poikivat kolmessa vuodessa tuloksia ja Poutala on elävä esimerkki siitä, miten paljon omilla valinnoillaan on mahdollista vaikuttaa menestymisen mahdollisuuksiin. Mika uskoo vakaasti kokonaisvaltaiseen hyvään elämään. Millä tahansa elämän osa-alueella tehty muutos tuo yleensä voimaa ja apua kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Poutala on julkaissut kirjan Mitä menestyminen vaatii? (2015), jossa hän osoittaa, että luisteluradalla käytetyt taidot toimivat menestyksen tavoittelussa myös yritysmaailmassa ja muussa elämässä. Poutala kertoo kirjassa rehellisesti asioista, joissa hän on epäonnistunut tai tehnyt huonosti, jotta lukijat eivät tekisi samoja virheitä. Todellisena moniosaajana Poutala on tehnyt vapaa-ajallaan myös rap-musiikkia taiteilijanimellä ”Plastic” ja vastaasi Suomen joukkueen virallisesta kisabiisistä Torinon 2006 ja Vancouverin 2010 olympialaisiin.

Poutala on omimillaan kertoessaan kokemuksen sävyttämiä tarinoita tavoitteellisuudesta, yhteistyön merkityksestä ja oppimisen ilosta. Anekdoottien kautta kootut intohimoiset esiintymiset jäävät varmasti kuulijoiden mieleen, motivoivat asettamaan tavoitteita sekä auttavat oppimaan tehokkaammin. Vastoinkäymiset ja esteet urheilu-uran aikana ovat tuoneet Poutalalle perspektiiviä menestymisen vaatimista uhrauksista. Myös erilaiset urheilu- ja ravintovalmennukset ovat omiaan Mikalle. Motivointi ja selkeät ohjeet sekä esimerkit saavat osallistujat ylittämään itsensä ja voimaan paremmin.

PYYDÄ TARJOUS