ANTTI MäKINEN

Suomen virallinen NHL-ääni

Antti Mäkinen on urheiluselostaja ja maailman parhaan jääkiekon ääni Suomessa. Vaikka Mäkinen tunnetaankin kansan keskuudessa ensisijaisesti NHL- ja KHL-selostajana löytyy häneltä vilja lajikirjo selostushistoriastaan.

Alun perin Mäkisen ei pitänyt selostaa, vaan olla selostettavana. Hänet jauhettiin Tapparan juniorimyllyssä, hän kolusi nuorisomaajoukkueiden leirit ja nousi aina kasvattajaseuransa edustusjoukkueen harjoitusrinkiin saakka. Lupaava ura päättyi jo parikymppisenä selkävaivoihin. Koska varasuunnitelmaa ei ollut, Mäkinen päätyi autokauppiaaksi, jossa tavoitteellinen nuorukainen eteni alle kolmekymppisenä autokaupan johtajaksi. Myyntityön rinnalle ilmestyi paikallisradion avustaminen, minkä kautta avautui paikka kokeilla Liigan selostamista radioon.

Mäkinen tarttui jokaiseen mahdollisuuteen, jota hänelle tarjottiin. Liigapelit radiossa avasivat paikan liikkuvan kuvan äärelle Urheilukanavalle. Tuomas Virkkusen kanssa hän selosti samalle kanavalle jalkapalloa aamusta yömyöhään. Hiljalleen myyntihommat autokaupassa oli pakko päättää ja Viasatilla hän pääsi selostamaan ensin KHL:ää ja sitten NHL:ää. Hän käytännössä asui Pasilan selostuskopissaan. Kun suomalaisia jääkiekkolupauksia on siirtynyt tukuittain Atlantin taakse ja NHL:n suosio Suomessa on kasvanut raketin lailla, niin selostusääneksi on vakioitunut Mäkinen, jonka kärkkäät ja suorat mielipiteet jakavat mielipiteitä.

Mäkisen tarina on täynnä valtavaa intoa, asennetta ja motivaatiota. Sen lisäksi että hän on jääkiekon kävelevä tietopankki, hän on myös loistava esimerkki siitä, mitä on tavoitteellisuus. Mäkinen onkin loistava valinta vetämään esiintymisvalmennusta, inspiroimaan ja puhumaan aiheista kuten motivaatio ja innostuminen.

PYYDÄ TARJOUS

Varaa paikkasi ilmaiseen webinaariin!

Torstai 30.9. klo 8.00 - 9.00

Varaa paikkasi tästä!

Ulos Poteroista! webinaarissa opit miten porukka tuodaan jälleen mentaalisesti yhteen ja rikotaan korona-aikana syntyneet etä-työ poterot. Saat vinkkejä miten energisoida teidän porukkaa ja pääset osaksi tapahtumakokonaisuutta, josta saat varmasti intoa ja energiaa omaan päivääsi. Luvassa on myös hauskoja livekokemuksia, mm. Kaj Kunnaksen Musavisa suorana! Ilmoittaudu nyt mukaan ja varmista paikkasi webinaarissa!

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi idoita ja inpiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!