Takaisin

Urheilijan tulisi saada ansionsa mukaan!

Suomesta löytyy tuhansia eritasoisia nykyisiä ja entisiä urheilijoita ja valmentajia, jotka ovat käyttäneet lukemattomia tunteja omien lajitaitojensa harjoitteluun, palautumiseen ja uusien suoritusta mahdollisesti parantaviin metodeihin tutustuen. Urheilun parissa toimivista ihmisistä kasvaa erittäin päteviä asiantuntijoita omalla lajisektorillaan. Näemme kuitenkin valtavan potentiaalin tämän osaamisen hyödyntämiseen myös elämän muilla sektoreilla. Tätä osaamista haluamme jakaa.

Urheilijat ja valmentajat eivät usein ole yrittämisen, markkinoinnin tai brändäämisen asiantuntijoita. He keskittyvät oman osaamisensa jalostamiseen ja kehittymään huipuiksi omalla, usein melko kapealta näyttävällä erikoisosaamisalueellaan. Vaikka heillä on paljon osaamista josta olisi meillä kaikilla paljon opittavaa, heidän mahdollisuudet jakaa osaamistaan ovat rajallisia. Vaikka löytyisi aikaa oman osaamisen jakamiseen, tulee seinä vastaan siinä, että brändääminen ja markkinointi jäävät usein ymmärrettävästi melko vähälle. Haasteeksi voi tulla myös se, kuinka satunnaisista valmennus-, luennointi- tai virkistyskeikoista laskuttaminen tapahtuu mahdollisimman yksinkertaisesti. Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että yrityksen tai toiminimen perustaminen itsessään ei ole mitään rakettitiedettä. Haasteeksi voi kuitenkin nousta se, mitä kaikkia velvollisuuksia yrityksen perustamiseen liittyy. Näihin velvollisuuksiin kuuluu mm. kirjanpitovelvollisuus ja velvollisuus pitää huolta siitä, että tuloista maksetaan asiaankuuluvat verot. Lisäksi yrittäjällä on velvollisuus pitää huolta siitä, että tämä hoitaa itselleen ja mahdollisille työntekijöille asiaankuuluvat vakuutukset joihin kuuluu yleensä ainakin yrittäjän eläkevakuutus eli YEL ja tapaturmavakuutus. Tähän muodostaa poikkeuksen sellaiset henkilöt, jotka ansaitsevat vuodessa yrittäjämäisestä toiminnasta maksimissaan 7645 euroa. Tämän verran saa kuka tahansa ansainta ilman velvollisuutta ottaa YEL vakuutusta. Ilman YEL vakuutusta myöskään eläkettä kerry. Kuinka urheilija tai valmentaja sitten voi nostaa ansaitsemansa korvauksen ilman, että satunnaisia keikkoja varten tarvitsee käydä läpi yrityksen tai toiminimen perustamiseen liittyvää byrokratiaa?

Tähän löytyy nykyisellään melko mukavasti vaihtoehtoja. Sportspot on valinnut yhteistyökumppanikseen palvelun nimeltään eezy.fi. Eezyn toiminnallisuudessa keskiössä ovat seuraavat ominaisuudet:
– Laskuttaminen ilman omaa yritystä
– Mahdollisuus toimia yrittäjämäisesti ilman valtaosaa yrittäjän velvollisuuksista ja paperisodasta
– Palveluun rekisteröityminen ei velvoita mihinkään

Eezyn sivuilta löytyy laskuri, jonka avulla pystyy kartoittamaan sitä, kuinka paljon jää käteen lakisääteisten maksujen, verojen ja palvelumaksujen jälkeen. Laskuri löytyy täältä. Eezyllä on yli 20000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Sportspotin ja Eezyn yhteistyön tavoitteena on helpottaa urheilupalveluiden ostamista ja myymistä. Ostaja maksaa palveluista Sportspotille ja Sportspot hoitaa palkkion urheilijalle tai valmentajalle joko Eezyn tai urheilijan/valmentajan yrityksen kautta. Tämä tukee voimakkaasti ajatustamme siitä, että urheilijoiden ja valmentajien osaaminen tulee saattaa kaikkien saataville ilman, että heillä tulisi välttämättä olla omaa yritystä. Samalla mahdollistuu se, että urheilija saa viimeinkin ansionsa mukaan!

Teemu

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!