Takaisin

#Spottivalossa: Amin Asikainen

Kova laji, mutta herkkä mies. Tervetuloa mukaan hämyisille nyrkkeilysaleille, missä ikkunat on huurussa ja nuoren nyrkkeilijän päässä pauhaa repeatilla lause: “Kädet ylhäällä, leuka rinnassa ja älä ryntäile!”

Hatsolo X Sportspot Podcastissa houstina toimii Johannes ”Hatsolo” Hattunen. Podcastissa Hatsolo juttelee muiden Sportspotin huipputyyppien kanssa asioista niiden oikeilla nimillä. Podcastissa sukelletaan mielenkiintoisten persoonien elämään tavalla, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja kuullaan tarinoita esirippujen takaa. Tarjoamme uusia ajatuksia, inspiraatiota ja iloa kuulijoillemme! Ensimmäisessä jaksossa vieraana nyrkkeilyn ammattilaisten keskisarjan Euroopan mestari Amin Asikainen.

Jokainen matsi jännitti

Podcastissa Amin kertoo, että vaikka toisin voisi luulla, alkoi hän panostaa nyrkkeilyn ammattilaisuraan tosissaan vasta aikuisuuden kynnyksellä, 17-vuotiaana. Nuoruudessa mies harrasti nyrkkeilyn lisäksi myös jalkapalloa, mikä kasvatti Aminin kilpailuviettiä ja nosti yleistä fyysistä kuntoa.

“Ottelupäivänä edes lottovoitto ei olisi tuntunut miltään.” Aminia jokainen matsi jännitti, ja hän halusi voittaa jokaisen ottelun. Varmistaakseen sen, että jokainen matsi oli voitettavissa, Amin harrasti aktiivisesti lenkkeilyä. Juoksuharrastus on säilynyt mukana myös tähän päivään asti, ja nykyään hän harrastaa puolisonsa kanssa aktiivisesti porrasjuoksua.

Pukuhuone on yksinäinen paikka

“Mitä hemmettiä mä taas teen täällä?” Amin muistelee podcastissa rutiinitoimia pukuhuoneessa odottaessa omaa otteluaan. Miehet vaihtuivat, ja Amin monesti mietti, että miksi oma ottelu ei ole vielä ohi. Kuitenkin areenalle noustessa yleisön huuma ja kilpailuvietti voittivat, ja pelko vaihtui kisahuumaksi mahtaviin ottelusuorituksiin.

Valmennusta ja rauhallista perhe-elämää

Vuonna 2011 päättyneen uransa jälkeen Amin on keskittynyt vetämään omaa harjoitussaliaan Helsingissä ja valmentanut lupaavia juniorinyrkkeilijöitä, joille hän haluaa jakaa oppeja esimerkiksi ravinnosta ja henkisistä asioista, jotka osaltaan jäivät paitsioon miehen omalla nyrkkeilyuralla.

Valmentamisen lisäksi Amin käy puhumassa ja innostamassa myös yrityksissä, yhteisöissä ja kouluissa. Näissä tilaisuuksissa hänet tunnetaan persoonallisesta otteestaan ja erottuvasta puhetyylistään. Mikäli haluat tilata Aminin teidän tapahtumaanne, niin tutustu miehen profiiliin ja ota yhteyttä!

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!