Takaisin

Pikkujoulu ideat – Mitä ohjelmaksi pikkujouluihin?

Pikkujoulut. Vuoden kruunajaiset. Hauskanpitoa työporukalla.

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen pikkujouluista? Armoton ryyppääminen kollegoiden kanssa ja toimitusjohtajan pitkät kiitospuheet? Ei tällaisissa bileissä toki mitään vikaa ole, mutta me uskomme, että pikkujoulut voivat olla jotain muutakin.

Parhaimmillaan pikkujoulut voivat nostaa työyhteisön suorituskykyä parantamalla yhteishenkeä ja tarjoamalla hyvän mahdollisuuden tutustua työporukkaan epävirallisemmassa ympäristössä. Mutta millä ohjelmalla tällaista saadaan aikaan? Mitäs jos kaikki suunnitelmat menevät uusiksi uusien kokoontumisrajoitusten takia? Ehtiikö sitä enää mitään tekemään, kun kaikki paikat on jo kuitenkin varattuja? Näihin kysymyksiin saat helposti kulutettua niin paljon aikaa, että kohta olet ainakin myöhässä ja järjestäminen ei onnistu. Me Sportspotilla osaamme auttaa ja uskomme, että monipuoliset konseptimme yhdistettynä tähtipölyyn mahdollistavat kaikkien aikojen pikkujoulut tiukemmallakin toteutusaikataululla. Mikäli pikkujoulut on jo lukittu, niin artikkelissa mainitut konseptit toimivat myös virkistys-, tyky- tai muuna yhteishenkeä nostattavana kokonaisuutena.

Teidän näköiset pikkujoulut

Jokaiselta työpaikalta löytyy monenlaista vipeltäjää. Kaikkien miellyttäminen on haastavaa, mutta tuskaa helpottaa selkeän tavoitteen määrittäminen. Tavoite onkin syytä pitää mielessä suunnittelun jokaisessa vaiheessa. Yleisiä tavoitteita pikkujouluille voi olla esimerkiksi tutustuminen työkavereihin vapaammassa ympäristössä, yhteiset yhdistävät kokemukset joista riittää juttua kahvipöydissä pitkälle ensi vuoteen tai vaikkapa työnantajan kiitoksen osoittaminen henkilöstölle hyvästä työstä.

Ideoita firman pikkujouluihin

Tässä 3 käytännön esimerkkiä ja ideaa siitä, miltä teidän pikkujoulujenne ohjelma voisi näyttää.

Esimerkki Pikkujoulut 1: Etä-spektaakkeli

Etä-spektaakkelin toteutus koostuu ennakkoon suunniteltavasta kuvauspäivästä, haastepäivistä sekä varsinaisesta Etä- pikkujoulushowsta. Tässä toteutusmallissa koko ohjelman keskiössä on teidän oma porukka, ja pääsette tutustumaan työkavereihin täysin uudenlaisella tavalla. Tulette myös huomaamaan, kuinka monipuolista, mielenkiintoista ja innostavaa porukkaa teidän työpaikalta löytyykään! Seuraavassa kerromme, kuinka etä-spektaakkeli toteutetaan.

Kuvauspäivä:

Suunnitellaan yhdessä kuvauspäivä, jossa yhdessä valittava tähtivieras (esim. Juha Perälä) tulee tutustumaan työpaikkaanne ja teidän porukkaan. Pystymme suunnittelemaan päivän sisältöä sekä etukäteen että lennosta, ja voimme sisällyttää kuvauksiin esimerkiksi henkilöstön haastatteluja ja muita mielenkiintoisia nostoja juuri teidän työpaikalta. Kun tapahtuman tavoite on yhdessä määritetty, pystymme räätälöimään kuvaukset juuri teidän tarpeisiin sopivaksi; lopulliset materiaalit sisältävät sopivassa suhteessa viihdettä ja tarvittaessa myös asiaa. Kuvauspäivä mahdollistaa myös erilaisten muistamisten, tervehdysten tai vaikkapa toimitusjohtajan terveisten kuvaamisen.

Haastepäivät (ennen pikkujouluja):

  • Lanseerataan teidän porukalle 1-3 inspiroivaa ennakkohaastetta etänä toteutettavassa kickoffissa. Kickoff toteutetaan YouTube livessä, ja se vaatii osallistujilta n. 15 minuuttia aikaa. Haasteet voivat olla esimerkiksi:
    • Oman intohimon esittely
    • Kollegan kehuminen
    • Energiavinkkisi arkeen
  • Kun haasteet on julkaistu, teidän porukan tehtävänä on tehdä omat vastineensa yhteen tai useampaan haasteeseen videon muodossa. Osallistumisen kynnys pidetään mahdollisimman matalana ja haasteiden kuvaaminen onnistuu älypuhelimen tai tietokoneen avulla. Julkaisun jälkeen annamme porukallenne viikon aikaa suorittaa, kuvata ja lähettää omat videonsa meille.
  • Kun haastevideot saapuvat meille, koostamme niistä ammattitaidolla sisältöjä, jotka toimivat osana pikkujoulushowta.

Etä-pikkujoulut:

Varsinainen pikkujoulushow koostuu kuvaamistamme ennakkopätkistä ja teidän haasteista kootuista ja editoiduista videokokonaisuuksista. Show toteutetaan siten, että jokainen pääsee mukaan sieltä, missä ikinä sattuukin työskentelemään. Alustana toimii esimerkiksi Youtube Live. Kanssanne juhlaa viettää ammattitaitoinen host (esim. Kaj Kunnas, Lassi Hurskainen, Mervi Kallio tai Juha Perälä), joka tuo omalta osaltaan tähtipölyä, ryhtiä ja elämyksellisyyttä tapahtumaan. Pikkujouluihin voidaan makunne mukaan ottaa mukaan myös visailua, mielenkiintoisia puheenvuoroja tai muita viihteellisiä elementtejä. Skaala on laaja, ja sisältöjä meiltä löytyy!

Esimerkki Pikkujoulut 2: Naurua ja jumppaa etänä

Tässä esimerkissä erona ensimmäiseen on se, ettei se velvoita osallistujaporukkaa tekemään ennakkoon mitään muuta kuin ilmaantumaan paikalle etänä toteutettaviin pikkujouluihin. Ohjelma koostuu ennakkokuvauspäivästä ja viihdyttävästä ja innostavasta etäpikkujoulushowsta jota maustetaan sopivasti tähtipölyllä.

Kuvauspäivä:

Suunnitellaan yhdessä kuvauspäivä, jossa vaikkapa Putouksesta tuttu Mikko Töyssy alias Urmas Viilunki saapuu toimistollenne ja käy tarkistamassa teidän yrityksen taloustilanteen yhdessä teidän johtoportaan kanssa. Tässäkin toteutuksessa pystymme kuvauspäivässä tuottamaan myös muita nostoja työpaikaltanne.

Etä-pikkujoulut:

Varsinainen pikkujoulushow toteutetaan etänä ja alustana toimii Youtube Live. Shown sisältö koostuu ennakkoon kuvatusta materiaalista sekä viihteellisistä ohjelmanumeroista. Halutessanne ohjelmaa voidaan maustaa myös vuosimuistamisilla, joiden toteutus onnistuu esimerkiksi siten, että otetaan teidän yrityksen johtoporrasta livenä studioon tai etäyhteyden avulla kertaamaan mennyttä vuotta ja jakamaan muistamiset suorassa lähetyksessä. Shown viedään läpi ammattitaitoisen juontajan vetämänä, ja lopputuloksena syntyy viihdyttävä yhteinen kokemus.

Esimerkki Pikkujoulut 3: Toimintaa ja tarinaa livenä:

Kolmas esimerkkimme pikkujoulujen toteutuksesta on perinteisempi. Nämä pikkujoulut viedään läpi kasvotusten, ja ohjelmassa on innostavaa yhdessäoloa, aktiviteettia sekä työkaluja arjessa jaksamiseen.

Toimintaa ja tarinaa livenä:

Toimintaa ja tarinaa livenä -pikkujoulut ovat aidosti energisoivat. Ohjelma koostuu yhteisestä matkasta, joka starttaa yhteiskuljetuksella kohti tapahtumapaikkaa. Matkan aikana teidän isäntänä toimii Kari “Brädi” Härkönen, joka vetää matkaopastyyliin Räppärin energiatsekin. Tämän tuloksena porukka saa vinkkejä parempaan jaksamiseen ja toisaalta pääsette kurkistamaan räppärin sielunmaisemaan mielenkiintoisella tavalla. Saavuttuanne paikalle, teitä odottaa etukäteen suunniteltu setti aktiviteetteja, joissa pääsette yhdessä liikkumaan huipputyyppimme opastuksessa. Sisällöt määritetään yhdessä, mutta aktiviteetit voivat olla esimerkiksi suunnistusta Minna Kaupin johdolla, breakdancea Johannes “Hatsolo” Hattusen opissa, kehonhuoltoa Minna Tervamäen hellässä huomassa tai vaikkapa padelia Kalle Palanderin opissa. Aktiviteettien ja suihkuttelun/saunomisen jälkeen on aika siirtyä ruokailemaan. Ruokailun ohessa on juhlapuheiden aika, ja välipalaksi sopii hyvin joko asiapitoisempi puheenvuoro esimerkiksi Markku Kanerva toimesta, tai viihteellisempää ohjelmaa standup komiikan muodossa. Tämän jälkeen ilta jatkuu sujuvasti mukavan yhdessäolon merkeissä.

Yllä olevat esimerkit pyrkivät näyttämään kuinka monipuolisella sisällöllä toteutuksesta voidaan kehittää unohtumaton yhteinen kokemus riippumatta siitä, toteutetaanko ne livenä vai etänä. Vaikka artikkeli käsitteleekin ensisijaisesti pikkujouluja, toimivat edellämainitut paketit erinomaisesti myös virkistys-, tyky- tai muuna yhteishenkeä nostattavana kokonaisuutena.

Keskeisimpänä vinkkinä helpottamaan minkä tahansa tapahtuman tai kokonaisuuden järjestämistä suosittelemme määrittämään ensimmäiseksi sen, mitä tekemisellä haetaan. Tavoitteiden asettaminen on ensimmäinen askel kohti onnistunutta toteutusta. Me Sportspotilla olemme tehneet onnistuneesti monipuolisia kokonaisuuksia ja autamme mielellämme myös sinua onnistumaan. Jos siis mietit mitä tahansa toteutusta, niin laita meille tästä viestiä ja jutellaan!

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!