Takaisin

Näin selätät omat rajoitteesi – Vuoden Vaikuttaja kertoo!

Pyörätuolikelaaja Henry Manni nappasi yhdessä Invalidiliiton kanssa toteuttamastaan kumppanuudesta “Vuoden vaikuttaja”- palkinnon Sponsorointi- ja tapahtumamarkkinoinnin vuotuisessa Foorumissa. Tässä blogissa Henkka kertoo fiiliksiään palkinnosta ja avaa tavoitteitaan ja tuntemuksiaan tulevaisuuden suhteen.

Jotta päästään jyvälle siitä, mistä palkinnosta on kyse, on hyvä avata hieman palkinnon taustoja. Henryn ja Invalidiliiton yhteistyössä oli tavoitteena nostaa hänen inspiroivan ja positiivisen persoonansa avulla yhdenvertaisuutta, liikuntavammaisuutta ja esteettömyyttä. Henryn inspiraation ja positiivisuuden avulla pyrittiin myös tsemppaamaan liikuntavammaisia lapsia löytämään oman juttunsa, heittäytymään uuteen ja uskomaan siihen, että tavoitteita on mahdollista asettaa ja saavuttaa. Keskeisenä viestinä kampanjassa on se, että rajoitteet ovat monesti vain omassa päässä. Konkreettisina toimina Henkka onkin mm. käynyt Invalidiliiton tapahtumissa puhumissa sekä vieraillut liikuntavammaisten asuntoloissa Validia Asumisen yksiköissä.

On upeaa, että meillä on tällaisia valovoimaisia huippu- urheilijoita, jotka voivat viedä näin hienoa viestiä eteenpäin. Nyt on aika kysyä Henkalta itseltään palkinnosta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Heti alkuun perinteisesti, mitä sinulle merkitsee saada Vuoden Vaikuttaja palkinto ja jatkokysymyksenä, tuliko palkinto yllätyksenä?

– Vuoden vaikuttaja palkinnon voittaminen tuntuu todella hyvältä! Erityisen hyvältä se tuntuu, koska olen itse nähnyt ja kuullut kuinka paljon olemme saaneet aikaan kumppanuutemme aikana. Palaute mitä olen saanut vierailuistani asumisyksiköissä, on ollut todella hyvää ja olen myös omin silmin nähnyt ihmisten rohkaistuvan.

Jos vielä vähän spekuloidaan tuolla palkinnolla, niin minkä asioiden uskot vaikuttaneen valintaasi?

– Lähdimme etsimään kumppania joka sopii arvoihini ja jonka kanssa olemme samalla asialla. Invalidillitto/Validia osui siihen aivan täydellisesti ja olemme tehneet kumppanuutta täydellä sydämellä. Se kaikki ei voi olla näkymättä ja uskon sen vaikuttavan suuresti valintaani.

Millaisia tavoitteita olet asettanut itellesi seuraavalla kolmelle vuodelle ja kuinka aiot saavuttaa ne?

– 2018 EM-kulta, 2019 MM-kulta ja 2020 paralympia kulta! Tavoitteet lyhykäisyydessään ja nöyristelemättä. Tavoitteiden saavuttamiseksi pitää kuitenkin nöyrästi treenata ja tehdä suuri määrä pieniä oikeita valintoja. Vaihdoin valmennustiimiäni viime kauden jälkeen ja meillä on nyt todella hyvä meno päällä. Uskon, että olemme oikealla reitillä. Toki haluan tehdä jatkossakin arvoihini sopivaa yhteistyötä ja rakentaa myös sitä puolta osana urheilu-uraani.

Sinut tunnetaan äärimmäisen positiivisena ja inspiroivana persoonana ja olet omalla esimerkilläsi osoittanut, että ”rajoitteet ovat pään sisäisiä”: miten olet onnistunut pääsemään omista rajoitteistasi yli?

– Pyrin aina miettimään mikä on mahdollista sen sijasta, että pohtisi mikä ei ole mahdollista. Asioita tehdessä huomaa lähes kaiken olevan mahdollista, kuhan ei suotta keksi turhia tekosyitä! Kirjoitan tätä perjantaina valmistuneessa uudessa omakotitalossani 25 vuotiaana, vaikka lähtökohdat eivät välttämättä olleet vammasta ja kaikesta johtuen parhaat mahdolliset.

Urheilussa, niin kuin elämässä yleensäkin tulee vastoinkäymisiä ja aina tavoitteita ei saavuta. Miten käsittelet näitä tilanteita ja pääset vastoinkäymisten yli?

– Yritän ehkä pienellä itsepetoksellakin etsiä kaikista asioista aina hyviä puolia ja lähteä rakentamaan uudestaan asioita. Saatan myös hyvin kiertää seinän, mikäli totean ettei siitä pääse läpi. Jääräpäisyys on hyvä joskus, mutta monesti oveluus on fiksumpaa.

Mikä on paras palaute jonka olet saanut, kun olet ollut kertomassa omaa tarinaasi luentojen muodossa?

– Hienointa on kuulla, että ihmiset ovat uskaltaneet lähteä toteuttamaan haaveitaan esimerkkini perässä. Ihmisten rohkaisusta nautin ja siitä saan valtavasti voimaa myös itselle.

Kerro loppuun vielä, millä keinoilla sinä pidät mielen valoisana ja sielusi energisenä tämän syys-talvisen pimeyden ja melankolisen sateen keskellä?

– Ajatellen tulevia etelän leirejä, sekä toki myös rakkaiden ihmisten kanssa olemalla! Sauna on myös tärkeä paikka minulle.

Kiitos Henkka!

On äärimmäisen hienoa että olemme saaneet tämänkaltaisen huippupersoonan mukaan palveluumme. Henkan profiilin löydät TÄSTÄ, ja linkin kautta voit myös kysellä/ varata Henkan tilaisuuteesi esiintymään.

Sportspot onnittelee, pitää peukkuja ja toivottaa kaikkea hyvää Henkalle ja taustatiimille. Asenteesta menestys ei ainakaan jää kiinni!

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!