Takaisin

Lentävä lähtö vuoteen 2022

Miten varmistaa, että porukkanne on vireessä entistä nopeammin muuttuvassa maailmassa? Tästä artikkelista saat vinkkejä siihen, miten voit edistää pärjäämistä maailmassa, jossa etä- ja hybridityö hyvine ja huonoine puolineen ovat tulleet pysyväksi osaksi arkeamme. Jos etsit valmista konseptia ja ohjelmaa alkuvuodelle, niin tsekkaa ainakin moneen taipuva tykypäivä -konseptimme, joka pystytään toteuttamaan olipa rajoitustilanne mikä tahansa.

Uusi vuosi, uusi alku

Vuodenvaihteeseen liittyy perinteisesti ajatus uusista aluista. Klassinen esimerkki uusista aluista on jokavuotinen ilmiö kuntosaleilta. Tammikuussa jäsenyyksissä tapahtuu vuosittainen piikki käyttäjämäärissä. Pitkäkestoisen muutoksen haastavuudesta kertoo se, että kävijämäärät laskevat tasaisesti, kun ihmiset palaavat takaisin vanhoihin rutiineihinsa. Sudenkuoppa liittyy kaikkiin muutoksiin. Haasteena muutosten “jalkauttamisessa” on se, että usein yritetään muuttaa liian montaa asiaa ja liian suuria kokonaisuuksia liian nopeasti. Sama pätee niin muutoksiin henkilökohtaisella, kuin organisaatiotasolla. Olipa muutos miten iso tahansa, pysyvä muutos saavutetaan riittävän pienin askelin. 

Etenkin tietotyöläisten arjessa on tapahtunut viime aikoina muutos, kun monessa työyhteisössä on siirrytty enemmän tai vähemmän etä- ja hybridityöhön. Digitaaliset alustat ovat vyöryneet arkeemme tavalla, joka haastaa perinteiset mallit työn tekemisessä, johtamisessa, jaksamisessa ja kommunikoinnissa. Vauhti on ollut hurjaa. Puhuttaessa uusista aluista, ei tätä muutamassa kuukaudessa tapahtunutta, normaaliolosuhteissa vuosia vaativaa digiloikkaa ja työn muutosta pysty sivuuttamaan. Asioiden tekeminen uudella tavalla on aina etenkin alussa hitaampaa ja nopea muutos onkin tuonut mukanaan uusia haasteita monella rintamalla. Haasteet liittyvät mm. jaksamiseen, ryhmädynamiikkaan ja johtamiseen. Termit, kuten etätyöapatia (lisätietoa mm. täällä) ja virtuaalinen etääntyminen (eng. “Virtual Distance” lisätietoa esim. Virtual distance) ovat nousseet vahvasti esille. Työ- ja vapaa-ajan rajat sumenevat, erot jaksamisessa ja suoriutumisesta ihmisten välillä kasvavat.

Tilanne haltuun

Uudet työntekemisen tavat ja digitalisaatio tarjoavat kuitenkin myös runsaasti mahdollisuuksia kehittää työn tekemistä ja liiketoimintaa entistä mieluisampaan ja kannattavampaan suuntaan. Yleinen ilmapiiri ja johtaminen vaikuttavat merkittävästi onnistumisen mahdollisuuksiin tässäkin muutoksessa. Ne organisaatiot ja ihmiset, jotka pystyvät ratkaisemaan haasteet ja näkemään digiloikassa uhkien sijaan mahdollisuuksia, tulevat olemaan voittajia. Johtamisen ja osallistamisen rooli korostuu ja johtajilta vaaditaan valmiutta uudenlaiseen johtamiseen.

Monessa organisaatiossa keinot ja ideat sekä psyykkisen että fyysisen jaksamisen-, sekä porukan dynamiikan ja yhteishengen edistämiseen ovat vähissä. Poikkeusaika on jatkunut lähes kaksi vuotta. Sitä, milloin tämä päättyy, ei pysty kukaan arvioimaan. Varmaa on kuitenkin se, että pandemian seurauksena työelämä on muuttunut pysyvästi. Pahimmillaan yhteiset kohtaamiset ja yhteinen tekeminen perutaan tai niitä siirretään jo ties kuinka monetta kertaa tulevaisuuteen. Vaihtoehtoja aikojen normalisoitumisen odottamiselle on kuitenkin olemassa. Meiltä Sportspotilta löytyy keinoja, jotka mahdollistavat asioiden kehittämisen, olipa tilanne mikä tahansa. Nyt onkin oikea aika ottaa tilanne haltuun.

Piristysruiske tai jatkuvasti parempaa arkea

Mitä nämä keinot sitten ovat? Riippuen tarpeesta, pystymme toteuttamaan jatkuvaan kehitykseen tähtäävän kokonaisuuden tai yksittäiset piristysruiskeet arkeenne. Pystymme rakentamaan kokonaisuuden, jossa varmistetaan koko vuoden mitassa yhteiset kokemukset ja kehittyminen. Kokonaisuuden avulla varmistat, että teidän porukka ei ole se, joka jää odottelemaan aikoja parempia, vaan pystyy toimimaan tehokkaasti, innolla ja motivoituneina tilanteesta riippumatta.

Myös tykypäivä -konseptimme toimii erinomaisesti ja mahdollistaa yhteiset kohtaamiset tilanteesta riippumatta. Konseptissa teidän porukka on pääosissa ja löydämme keinot, joilla porukka saadaan osallistumaan tapahtumaan ilman, että se tuntuu väkinäiseltä pakkopullalta. Maustamme toteutuksiamme tähtipölyllä ja paljon kiitosta saaneella laadukkaalla teknisellä toteutuksella. Yksi merkittävä vahvuus toteutuksissamme on se, että tapahtuman perumisen riski poistuu käytännössä kokonaan. 

Toteutuksemme soveltuvat erinomaisesti myös esimerkiksi lentäväksi lähdöksi vuoteen, kickoffiksi tai kiitos-tilaisuudeksi henkilöstölle. Ne taipuvat käytännössä mihin tahansa toteutukseen, jossa työnantaja tahtoo mahdollistaa porukan yhteisen elämyksen, kannustaa aktiivisuuteen, kiittää henkilöstöään, parantaa ryhmähenkeä ja lisätä yhteisöllisyyden ja psykologisen turvallisuuden tunnetta yhteisössä. 

Vinkit vuoden 2022 onnistuneeseen starttiin pähkinänkuoressa:

  1. Älä jää odottamaan “paluuta normaaliin” – NYT on aika toimia. 
  2. Maailma muuttuu ja vaatii uusia toimintatapoja- päivitä tekemistäsi ja osallista muutokseen.
  3. Näe uhkien sijaan mahdollisuuksia

Otetaan toisiamme virtuaalisesti kädestä kiinni ja lähdetään yhdessä, uteliaina ja pää pystyssä kohti vuotta 2022! Tahdomme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme vuonna 2021. Täällä sitä ollaan teitä varten, saa soitella!

Uusille tuttavuuksille; laittakaa ihmeessä viestiä, sovitaan tapaaminen ja jutellaan. Meillä on satoja toteutuksia takana, ja asiakkaamme ovat arvioineet työskentelyn meidän kanssa arvosanalla 4,7/5. Nyt onkin hyvä aika startata yhteistyö.

Sportspot toivottaa kaikkea hyvää vuodelle 2022!


Lähteet:

Mehiläinen. 2021. Lehdistötiedote 12.4.2021 “Mehiläisen asiakastutkimus: 53 % pitää etätöistä ­­- etätyöapatia vaivaa silti joka viidettä”. Saatavilla: https://www.mehilainen.fi/lehdistotiedotteet/mehilaisen-asiakastutkimus-53-pitaa-etatoista-etatyoapatia-vaivaa-silti-joka

Olympiakomitea. 2019. Henkilöstöliikuntabarometri 2019. Saatavilla: https://www.olympiakomitea.fi/uploads/dlm_uploads/2019/10/311b2af7-henkilostoliikuntabarometri-2019.pdf

Sobel-Lojeski, Karen. 2015. The Subtle Ways Our Screens Are Pushing Us Apart. Harvard Business Review. April 8, 2015. Saatavilla: https://hbr.org/2015/04/the-subtle-ways-our-screens-are-pushing-us-apart

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!