Takaisin

Kim Nyström, kauan eläköön kaukosäätimet

Kaukosäätimet kunniaan!

Istuin sängyllä hotellihuoneessani Buenos Airesissa illalla television kaukosäädin kädessä, ja kävin kanavia läpi jo toista tuntia. Olin aikaisemmin käynyt mukavalla illallisella työkavereiden kanssa, syönyt erinomaista argentiinalaista lihaa, juonut hieman paikallista punaviiniä, jutellut niitä näitä. Tyypillinen työmatka.

Nyt olin kuitenkin tylsistynyt ja tunsin että kaikki ei ollut hyvin. Olin normaalipainoinen 35-vuotias työssä käyvä, vähän liikuntaa harrastava – en millään tavalla lihava mutta ei niitä lihaksiakaan ollut mitä pullistaa, vaikka niin joskus itselleni yritin vakuutellakin.
Asuimme siihen aikaan Riossa ja olin joka viikko työmatkalla jossain päin latinalaista amerikkaa tai käymässä Suomessa. Eli kanavasurffausta tuli tehtyä paljon.

Tein päätöksen. Päätös oli nopea ja yksinkertainen. Tästä eteenpäin ottaisin jokaiselle työmatkalle lenkkarit mukaan. Joka ilta työmatkoilla kävisin joko lenkillä tai salilla vähintään tunnin. Treenin ei tarvitsisi olla kova, mutta sen piti nostaa sykettä ja piti tulla hiki. Lenkkarit ja shortsit eivät vie paljon tilaa ja mahtuvat hyvin käsimatkatavaraankin jos kyseessä on lyhyempi 1-3 päivän matka. Eli ei selityksiä.

Jotta päätös pitäisi kerroin tästä aamupalalla myös Riossa asuvalle suomalaiselle kolleegalleni jonka kanssa matkustin usein. Hän innostui myös ja teimme lupauksen joka pitää edelleen tänäkin päivänä 15 vuotta myöhemmin. Reissuun ei lähetä ilman treenivarusteita, ja niitä myös käytetään!

Työmatkatreeni vaikutti siihen että kotonakin rupesin harrastamaan monipuolista liikuntaa yhä useammin. Usean ulkomaan vuoden ja muuton jälkeen takaisin Suomeen treeni kulminoitui pariin täyspitkään teräsmieskisaan, samalla kuin löysin itselleni uuden lajin nimeltä Crossfit. Pitkät yksinäiset ja jopa puuduttavat uinti/pyöräily/juoksutreenit loppuivat vähitellen ja tilalle tuli porukalla tehtävää hyvin monipuolista treeniä johon kuuluu mm painonnosto, kehonpainoliikkeet, juoksu, soutu, ja voimisteluliikkeet.

Nyt, 6 vuoden harrastamisen jälkeen – ja kohta 50 täyttävänä – voin sanoa että kaukosäätimestä lähtenyt päätös on johtanut siihen että olen elämäni parhaassa kunnossa. Sen todistaa jo heinäkuussa voitettu masters luokan kultainen pokaali Karjalan Kovin mittelöissä ja lokakuussa kisattavan Kyproksen kisakarsinnan voittaminen.
Seuraava tavoite on pysyä samana kunnossa kuuskymppisenä kuin nyt. Kauan eläköön kaukosäätimet!

”Kirjoittaja täyttää tänään 3.10. 2018 50- vuotta ja on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Koko Sportspotin tiimi onnittelee ja suosittelee tutustumaan tähän teräsmieheen tarkemmin. Kimin profiiliin pääset tästä

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!