johtaminen alpo suhonen
Takaisin

Johtaminen, vuorovaikutus ja ihmiskäsitys – Alpo Suhonen

Alpo Suhonen on tullut tutuksi monesta, mutta harva silti tietää, kuinka laaja ja monipuolinen hänen kokemuksensa on. Hän on yhdistänyt ainutlaatuisella tavalla työkokemuksessaan kulttuurin ja urheilun. Kun sama ihminen on toiminut jääkiekkomaajoukkueen, teatterin ja jazz-festivaalin johtajana, voidaan hyvällä syyllä puhua laaja-alaisuudesta.

Suhosen kokemusta täydentää se, että Suhosen pestit ovat olleet eri puolilla maapalloa. Hän oli ensimmäinen eurooppalainen NHL-seuran päävalmentaja ja viimeksi hän toimi viisi vuotta Itävallan jääkiekkoliiton johtajana. Silti Suhonen puhuu nimenomaan ihmisestä ja ihmiskuvan tärkeydestä menestyksen tavoittelussa:

– Kiire, stressi ja tuottavuusvaatimukset nousevat helposti ihmisten keskeisten suhteiden väliin ja estävät niitä toimimasta kunnolla. Kyse on usein tuottavuuden ja menestyksen lyhyen ja pitkän aikavälin eroista. Jos pitää tehdä tulosta tässä ja nyt, saatetaan se hyvinkin tehdä pidemmän aikavälin menestyksen kustannuksella, toteaa Suhonen terävästi.

Suhosen sanoman voi tiivistää kolmeen asiaan: johtaminen, vuorovaikutus ja ihmiskäsitys. Tämä kolmio toimii ajasta ja paikasta riippumatta. Kokemuksensa Suhonen yhdistää tiukasti nykyhetken ymmärtämiseen:

– Nuoremmat ihmiset eivät hierarkisuudesta perusta, vaan heille on tarjottava enemmän. Tämä pätee kaikilla elämänalueilla. Olin esimerkiksi juuri Sibelius-akatemiassa puhumassa kommunikaation tärkeydestä, kertoo Suhonen.

Johtaminen on asia, jota Suhonen on itse tehnyt ja josta hän mieluusti puhuu.
– Toimintakulttuurin kehityksen inspirointi on johtajien tehtävä. Heillä pitää olla onnistuakseen oikea käsitys organisaation toimintakulttuurista ja ihmiskuvasta. Usein ihmiset ovat tehtävistään huolimatta yksinkertaisesti tietämättömiä siitä, mitä heidän pitäisi ottaa johtamisessaan huomioon. Jälkiteollisessa yhteiskunnassa melkein kaikki perustuu ihmissuhteisiin ja ihmisten välisiin kontakteihin. Silloin johtaminen ja toimintakulttuuri ovat avainasemissa, tiivistää Suhonen näkemyksensä.

Katso Suhosen profiili
alpo suhonen

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksen viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.

Haluatko uusimmat uutiset sähköpostiisi?

Saat sähköpostiisi ideoita ja inspiraatiota, sekä katsauksia viimeisistä tapahtumistamme. Emme lähetä sinulle koskaan roskapostia.


Vahvista uutiskirjeen tilaus sähköpostiisi tulevasta vahvistusviestistä!