TONY SALMELAINEN

Ex- jääkiekkoilija

Tony Salmelainen on entinen jääkiekkoilija, joilta löytyy 14 vuoden ajalta kokemusta maailman huippusarjoista NHL:ää ja Leijonia myöten. Kaikkensa kentällä ja harjoituksissa antanut Salmelainen tunnettiin tehokkaana pelaajana ”never give up” -asenteestaan.

Nuorena lähes joka lajin multitalentti voitti ikätoverinsa missä tahansa urheilussa, mutta päätyi valitsemaan jääkiekon. SM-liiga debyyttinsä Salmelainen teki jo 18 vuotiaana maalaten ensimmäisessä vaihdossa ensimmäisellä laukauksellaan. Salmelainen on tehnyt mittavan uran Suomessa, NHL:ssä, Venäjällä ja Sveitsissä voittaen mm. SM-liigan maali- ja pistepörssin kaudella 2005/06. Hänet on valittu All-Star kentälliseen niin AHL:ssä, NLA:ssa kuin SM-liigassakin. Kaudella 2005- 2006 hänet valittiin myös SM-liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi (Lasse Oksanen- palkinto).

Salmelainen on opiskellut rahoitusalan tutkinnon englanninkielisestä bisneskoulusta Sveitsin Genevestä ja hän suuntaakin tiukasti kohti urheilu-uran jälkeistä työelämää. Koulumenestys ei ollut selviö, sillä Salmelaisen urheilu-ura päättyi vakavaan päävammaan, joka vaikeutti opiskelua. Salmelainen onkin puhunut julkisesti huolestaan päävammojen vaarallisuudesta kiekkoilijoiden piirissä.

Salmelainen on loistoesimerkki urheilijasta, joka antoi kaikkensa lajilleen ja eteni pitkälle. Hän on myös loistoesimerkki urheilijasta, joka uransa jälkeen kantaa pelikentillä saamansa opit soljuvasti suoraan siviilielämään: Salmelainen on vaihtanut luontevasti luistimet ja rintasuojat puvunkenkiin ja kravatteihin.

PYYDÄ TARJOUS