HANNU JORTIKKA

Mestarivalmentaja

Hannu Jortikka on entinen jääkiekkoilija ja TPS:n kuuteen Suomen mestaruuteen luotsannut jääkiekkovalmentaja. Jortikka on aateloitu Jääkiekkoleijonaksi numerolla 183.

Jortikan johdossa TPS ylsi nostamaan mestaruuspyttyä kolmesti peräkkäin vuosina 1989-1991, Jortikan ansaitessa lempinimen Midas, mukaillen tarujen kuningasta, jonka kosketus muutti kaiken kullaksi. Sveitsin, Ruotsin ja Jyväskylän JYP:n kautta Jortikka palasi takaisin Turkuun komentaen TPS:n toistamiseen kolmeen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen 1999-2001.
Jortikka on toiminut myös Leijonien kakkosvalmentajana, jossa hän saavutti historiallisen olympiahopean Calgaryn olympialaisissa vuonna 1988. Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueen Jortikka on johtanut MM-kultaan.

2000-luvulla Jortikka on valmentanut vielä TPS:ssä kerran ja Jokereita kahdesti, kunnes 2010-luvulla hän siirtyi luotsaamaan KHL:ssä Amur Habarovskia ja Admiral Vladivostokia. Venäjän vuosien aikana Jortikka sai kokea urheilun raadollisuuden ja matkassa karttui monta unohtumatonta oppituntia Venäläisen kulttuurista. Jortikka on yksi harvoista ulkomaalaisista valmentajista, joka on valmentanut kolme kautta KHL:ssa.

”Jortsu” on mm. tunnettu kovuudestaan, armottomuudestaan, äärimmäisen korkeasta vaatimustasostaan, lentävistä lauseistaan sekä ennen kaikkea voittamisesta. Kuusi Suomen mestaruutta valmentajana, olympiahopea ja nuorten maailmanmestaruus ovat saavutuksia, joista valtaosa suomalaisista jääkiekkovalmentajista voi vain unelmoida. Turha koittaa, Jortsu voittaa.

Aiheita joista Jortikka voi luennoida ovat esimerkiksi:
"Mitä voittaminen vaatii?"
"Valmentaminen Venäjällä - kulttuurierojen vaikutus johtamiseen"

PYYDÄ TARJOUS