MIKA VäYRYNEN

Jalkapallolegenda

Mika Väyrynen on pitkän ammattilaisuran ulkomailla luonut entinen jalkapalloilija, Huuhkajien keskikentän lukko ja nykyinen Klubi 04:n valmentaja. Yhden tämän vuosituhannen merkittävimmistä urista luonut ”Väykkä” jätti pelikentät vuoden 2018 alussa ja aloitti valmentamisen kovilla tavoitteilla.

Väyrynen nousi FC Lahden organisaation kautta Veikkausliiga-pelaajaksi vasta 17-vuotiaana. Jo nuorena kalloon kiteytynyt haave ammattilaisurasta ulkomailla toteutui kaksi vuotta myöhemmin 2001, kun Väyrynen siirtyi Hollantiin, jossa hän viihtyi kymmenen vuotta edustaen Heerenveeniä ja PSV:tä.

Väyrynen kykeni tekemään rakkaasta harrastuksesta ammatin kahdeksikymmeneksi vuodeksi palloillen ammattilaiskentillä Hollannin lisäksi Valioliigassa (Leeds United), Yhdysvaltojen MLS:ssä (Los Angeles Galaxy) ja Veikkausliigassa kolmen Suomen mestaruuden ja yhden Suomen Cupin arvoisesti. Huuhkajissa pelejä kertyi 63 kappaletta, joissa hän teki viisi maalia.

Teknisesti taitava ja taistelutahtoinen Väyrynen aloitti tammikuussa 2018 UEFA:n A-valmentajakoulutuksen ja ripeästi ”Väykkä” napattiin entisen seuransa HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n valmentajaryhmään kaitsemaan Suomen jalkapallon tulevaisuudenlupauksia.

Valmentamisen saralla Väyrysestä tullaan varmasti kuulemaan, koska jo pelinurmilla tuli selväksi, että kun ”Väykkä” johonkin ryhtyy, niin hän ryhtyy siihen tosissaan ja tavoitteellisesti. Väykkä onkin loistava valinta toiminnallisiin tapahtumiin esimerkiksi treenejä vetämään tai opettamaan jalkapallon saloja.

PYYDÄ TARJOUS