JOEL POHJANPALO

Jalkapallovirtuoosi

Joel Pohjanpalo on suomalainen jalkapalloilija, joka tekee maaleja liukuhihnalta Bayer Leverkusenissa ja Suomen A-maajoukkueessa. Pohjanpalon nimi nousi ensin jalkapallofanien huulille kaudella 2011, kun hän teki Kakkosessa ennätykselliset 33 maalia HJK:n reservijoukkueessa Klubi 04:ssä. Lopullisesti Pohjanpalo teki taitonsa selväksi Veikkausliigan kauden 2012 avausottelussa maalaten HJK:lle kolmesti kolmessa minuutissa.

Vuonna 2013 Pohjanpalo siirtyi lainasopimuksella Bayer Leverkusenin kirjoille, kunnes muutaman 2. Bundesliigan jatkolainan jälkeen Leverkusen käytti vuonna 2016 sopimuksessa olleen osto-option. Ensimmäisessä Bundesliiga-ottelussaan Pohjanpalo teki maalin ja toisessaan jo hattutempun. Syksyllä 2016 Pohjanpalo debytoi Mestarien liigassa.

Lempinimellä ”Danger” tallustava Pohjanpalo on kerännyt mainetta yhtenä Euroopan pääsarjojen tehokkaimpana maalintekijänä verrattuna pelattuun minuuttimäärään. Määrätietoisen ja kirurgintarkan viimeistelijän vedot niin pelikentillä kuin sen ulkopuolellakin osuvat vääjäämättä maaliin – useimmiten kliinisesti alanurkkaan.

PYYDÄ TARJOUS