MARKKU KANERVA

Huuhkajien päävalmentaja

Markku"Rive" Kanerva on jalkapallovalmentaja, joka johdatti Huuhkajat siihen, minkä ajateltiin olevan mahdotonta: suomalaisen jalkapallohistorian ensimmäiseen EM-kisojen lopputurnaukseen.
 
Kun Kanerva dominoi pihapelejä 1970-luvulla Helsingin Pukinmäessä, häntä alettiin kutsua lempinimellä ”Rive” – brassitähti Roberto Rivelinon mukaan. Pelaajaurallaan Kanervalle kertyi 291 ottelua pääsarjatasolla, 59 edustusta Suomen A-maajoukkueessa, viisi Suomen mestaruutta, kolme Suomen Cup -pystiä ja neljä Liigacup-voittoa.
 
Peliuransa jälkeen Kanerva vaihtoi pelivermeet pikkutakkiin ja aloitti kipuamisen kohti Huuhkajien päävalmentajan tuolia. Vuonna 2008 Kanerva luotsasi karsinnoista Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ensimmäistä kertaa ikinä ikäluokkansa EM-kisoihin, jotka pelattiin Ruotsissa vuonna 2009. Sitä kautta avautui myös paikka Huuhkajien apuvalmentajana.
 
Kanerva sai apuvalmentajavuosinaan kahdesti mahdollisuuden olla hetkellisesti Huuhkajien päävalmentaja, mutta lopullisesti Suomen jalkapallon ykköspesti aukesi hänelle joulukuussa 2016. Siitä lähtien Huuhkajat on ollut nousukiidossa, joka huipentui 15.11.2020 EM-kisapaikan varmistamiseen. 
 
Kanerva on ”futisnörtti”, joka analysoi jokaisen pelin tarkkaan – oli se sitten tappio tai voitto – mahdollistaakseen virheistä oppimisen. Pitkät luennot ovatkin poikineet hänelle pelaajien keskuudessa lempinimen ”Professori”. Analyyttisyydestään huolimatta Kanerva on tunnettu erityisesti taidoistaan ihmisten johtajana. Ennen siirtymistään ammattivalmentajaksi, Kanerva on toiminut opettajana. Opettamisesta syntyneiden oivallusten avulla hän on onnistunut siirtämään ryhmätöiden ja osallistavan opettamisen opit kouluista ammattiurheiluun. Kuuntelu, rohkaiseminen ja kannustaminen ovat Riven työkalupakin avaintyökalut. Myös luottamus, rehellinen vuorovaikutus ja ryhmähenki korostuvat valmennusfilosofiassa.
 
Kanerva on palkittu kahdesti Urheilugaalassa vuosien 2008 ja 2018 Vuoden valmentajana. Monen lempinimen miehelle ehkä suurin kunnia on tullut kuitenkin hänen etunimestään: vuonna 2009 Markku-liitto valitsi hänet Vuoden Markuksi.

Nyt sinulla onkin loistava mahdollisuus tilata tämän hetken kuumin valmentajanimi Markku Kanerva puhumaan tapahtumaasi!

PYYDÄ TARJOUS