HENRIK DETTMANN

Valmentajalegenda

Henrik Dettmann on Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin koripallovalmentaja. Vilkkaalla kansainvälisellä urallaan Dettmann luotsasi Saksan maajoukkueen MM-pronssille vuonna 2002 ja nykyisin hän valmentaa Suomen koripallomaajoukkuetta eli Susijengiä. Seurajoukkueita Dettmann on valmentanut Suomen lisäksi Saksassa, Ranskassa ja Turkissa.

Dettmannin meritoitunut valmennusura sisältää viisi Suomen mestaruutta Helsingin NMKY:n riveissä, MM-pronssin Saksan maajoukkueen peräsimessä ja Susijengin luotsaaminen Euroopan koripallon perämetsästä kohti maailman kärkeä. Dettmannin johtamana Suomi on noussut B-divisioonasta viisiin peräkkäisiin arvokisoihin (EM-kisat 2011, 2013, 2015, 2017; MM-kisat 2014).

Tulisieluisena valmentajana uransa alkuvaiheilla tunnetuksi tullut Dettmann on hiiltynyt aikojen saatossa filosofiseksi pohdiskelijaksi ja pelaajakeskeiseksi valmentajaksi. Dettmann on aallonharjalla koripallon trendien lisäksi myös laajemmissa yhteiskunnallisissa asioissa. Dettmann on myös julkaissut Saska Saarikosken kanssa kirjan ”Dettmann ja johtamisen taito” (WSOY 2015), jossa nousevat esille sekä Dettmannin oma tarina valmentajana että valmennus- ja johtamisfilosofinsa, jossa pelaaja ja ryhmän toimiva dynamiikka ovat keskiössä.

Karismaattinen Dettmann on loistava puhuja aiheinaan johtaminen, tiimityö, menestys ja olosuhteiden rakentaminen. Juuri ammattimaisten olosuhteiden rakentamisen kautta Dettmann on kylvänyt siemenen Slovenian EM-kisoissa 2013 alkaneeseen Susijengi-buumiin, joka puhkesi lopullisesti kukkaansa EM-kotikisoissa Helsingissä 2017.

”Jos haluat tuloksia, unohda oma ego, kuuntele muita ja keskity peliin.”

PYYDÄ TARJOUS