UG20_Logo_6

Urheilugaalan tehtävä on nostaa urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassamme. Vuosittaisessa tapahtumassa palataan kuluneen vuoden sykähdyttävimpiin urheiluhetkiin – hetkiin, jotka ovat syntyneet urheilijoiden unelmista, peräänantamattomuudesta ja rohkeudesta.

”Parasta tutustumiskäynnissä oli, että pääsin tapaamaan paria tyyppiä, jotka ovat tulleet töihin opiskelijoina työharjoitteluun ja osoittaneet kykynsä. Nyt he ovat jo palkallisessa työssä. Noin se pitääkin tehdä, että kun tulee paikka, niin kannattaa iskeä. Samalla sieltä voi saada arvokasta kokemusta, joka voi olla portti muihin hommiin.”

- Juha Perälä

Urheilugaalassa Peris saa oppia vapaaehtoistyön merkityksestä


Periksen Unelmaduuni -ohjelmasarjan kolmannessa osassa Peris tutustuu Urheilugaalan ympärillä pyörivään härdelliin. Edelliskerran odottamattomasta työtehtävästä oppineena Peris toi jälleen mukanaan stuntmiehensä Lassi Hurskaisen, mutta visiitti osoittautui enemmänkin tutustumiseksi.

– Stuntmiestä tarvittiin tällä kertaa yllättävän vähän. Työtehtävät olivat haastavia, mutta eivät liian vaarallisia, suurimmalta aherrukselta säästynyt Peris kertoo.

Urheilugaalan järjestäminen on ympärivuotista hommaa, jossa suunnitteluvaiheessa on noin viidentoista ihmisen ydinryhmä, jotka tekevät esivalmistelut. Urheilugaalassa suureen osaan nousevat nuoret vapaaehtoiset, joita tarvitaan noin sata kappaletta.

Tapahtuma-alalla riittää erilaista tekemistä. Osaamista tarvitaan mm. turvallisuudessa, viestinnässä, markkinoinnissa ja itse tapahtumatuotannossa. Perikseen vaikutuksen teki Urheilugaalan innostus auttaa nuoria eteenpäin.

– Parasta tutustumiskäynnissä oli, että pääsin tapaamaan paria tyyppiä, jotka ovat tulleet töihin opiskelijoina työharjoitteluun ja osoittaneet kykynsä. Nyt he ovat jo palkallisessa työssä. Noin se pitääkin tehdä, että kun tulee paikka, niin kannattaa iskeä. Samalla sieltä voi saada arvokasta kokemusta, joka voi olla portti muihin hommiin, Peris sanoo.

– Meille tulee aina sata vapaaehtoista, mutta olemme monena vuonna työllistäneet muutamia nuoria joko työharjoittelun kautta tai otettu varsinaisiin työtehtäviin. Heistä moni on työllistynyt muualle tapahtuma-alalle tai jäänet gaalaorganisaatioon, Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja sanoo.

Martinojan viesti nuorille työnhakijoille on rohkea hakeminen, koska sitä kautta voi päästä kokeilemaan asioita. Jos vaikka haaveilee tapahtumatuottajan töistä, niin Suomessa on runsaasti erilaisia urheilutapahtumia, joihin voi hakea vapaaehtoiseksi ja sitä kautta portti voi aueta eteenpäin.

– Hakiessa voi tulla sellainen fiilis, että ei voi päästä, koska ei ole kokemusta. Mutta asenne ja halu oppia uutta vievät pitkälle, Martinoja aloittaa.

– Me olemme olleet rohkeita ottamaan nuoria töihin, koska omakohtainen kokemus kääntää kokemuksen päälaelleen. Olemme oppineet organisaationa valtavasti nuorilta, kun vain heidän annetaan tulla ja heille annetaan vastuuta.

Kaikki videot

Jaa tarina

Kampanjasta vastaa Sportspot Oy

Sportspot on Suomen laajin urheiluvaikuttajaverkosto. Missionamme on parantaa työntekijä- ja asiakaskokemusta tuoden uusia näkökulmia sekä tuoreita ajatuksia kohderyhmällesi mielenkiintoisten persoonien avulla. Inspiroivien puhujiemme joukosta löydät viestillesi kasvot.

Tavoitteenamme on luoda konsepteja, jotka herättävät tunteita ja nostattavat innostusta. Innostus onkin asia, jota haluamme vaalia ja korostaa, sillä uskomme innostumisen olevan tie onnistumiseen. Sportspotin arvot, joukkue, uteliaisuus, rohkeus ja energia, näkyvät kaikessa tekemisessämme.

Me lähdemme mielellämme tekemään kanssanne timanttista yhteistyötä. Ota siis yhteyttä!