periksenunelmaduuni-espoo-logo

Ohjaamotalo on paikka, jossa espoolainen alle 30-vuotias nuori voi aloittaa, jos ei tiedä mistä aloittaa. Ohjaamotalosta saa apua kysymyksiin ja tilanteisiin, jotka voivat liittyö työnhakuun, koulutukseen, hyvinvointiin ja arjen hallintaan.

Itse lähden siitä, että jokainen työ on arvokasta, mutta varsinkin kun näkee tuollaisen työpaikan, jossa ihminen selkeästi auttaa toista ihmistä, niin siitä tulee todella upea fiilis. Osa meistä omistaa oman juttunsa sille, että pääsee auttamaan muita ihmisiä eteenpäin.

- Juha Perälä

Peris ryhtyi Espoon Ohjaamotalolla hommiin nuorten unelmien selvittämiseksi

Periksen Unelmaduuni -ohjelmasarjan kuudennessa osassa Peris saa videotervehdyksen Espoon kaupungilta ja hänet kutsutaan Ohjaamotalolle Espoon Leppävaaraan. Ohjaamotalosta alle 30 vuotiaat nuoret saavat tietoa ja apua muun muassa ammatinvalinnassa, opiskelumahdollisuuksissa sekä työnhaussa ja toimeentulossa.

Vaikka Peris ei yli kolmekymppisenä kuulukaan Ohjaamotalon kohderyhmään, löytyi unelmaduuni hieman yllättäen toiselta puolelta pöytää: Peris pääsi itse auttamaan nuoria etsimään kiinnostuksen kohteitaan.

Peris ryhtyy ohjaamaan nuoria ja käärii myös omat hihansa syöksyen työntekoon heidän kanssaan. Kun Peris löytää itsensä nikkaroimasta, maalailemasta, ajelemassa trukkia ja pakettiautoa sekä hakkaamassa rumpuja ja kitaraa, suureksi kysymykseksi jää, ohjaako Peris nuoria vai ohjaavatko nuoret enemmän Peristä?

–Hyvin hän kuitenkin siellä pärjäsi. Aika nopeasti häneltä löytyi yhteinen sävel nuorten kanssa ja hän onnistui auttamaan nuoria siinä, mikä heitä kiinnostaa, Ohjaamotalon toiminnasta vastaava Tero Luukkonen kertoo.

En edes tiennyt, että aivan juna-aseman ja Sellon vieressä on tällainen paikka. Toivottavasti myös muut nuoret löytävät paikalle. Paikkahan on mitä mahtavin ja täynnä mukavia ja auttavaisia ihmisiä. Parasta tässä on se, että tänne voi tulla kyselemään ihan mistä tahansa liittyen töihin tai opiskeluihin ja apua annetaan, Peris hymyilee.

Ohjaamotalolla on Espoossa kaksi starttipistettä, joista toinen sijaitsee Leppävaarassa ja toinen Isossa Omenassa. Starttipisteelle voi tulla kuka tahansa alle 30-vuotias nuori. Kaikki otetaan vastaan ja pohditaan yhdessä, minkälaista apua tarvitaan.

Myös tuloksia on saatu aikaan.

–Nuorisotyöttömyys on Espoossa vähentynyt, mutta tehtävää on vielä. Periksen ennakkoluuloton suhtautuminen eri aloihin on juuri sitä, mitä tarvitaan, sanoo Espoon kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mari Ala-Mikkula.

– Itse lähden siitä, että jokainen työ on arvokasta, mutta varsinkin kun näkee tuollaisen työpaikan, jossa ihminen selkeästi auttaa toista ihmistä, niin siitä tulee todella upea fiilis. Osa meistä omistaa oman juttunsa sille, että pääsee auttamaan muita ihmisiä eteenpäin, Peris sanoo.

Kaikki videot

Jaa tarina

Kampanjasta vastaa Sportspot Oy

Sportspot on Suomen laajin urheiluvaikuttajaverkosto. Missionamme on parantaa työntekijä- ja asiakaskokemusta tuoden uusia näkökulmia sekä tuoreita ajatuksia kohderyhmällesi mielenkiintoisten persoonien avulla. Inspiroivien puhujiemme joukosta löydät viestillesi kasvot.

Tavoitteenamme on luoda konsepteja, jotka herättävät tunteita ja nostattavat innostusta. Innostus onkin asia, jota haluamme vaalia ja korostaa, sillä uskomme innostumisen olevan tie onnistumiseen. Sportspotin arvot, joukkue, uteliaisuus, rohkeus ja energia, näkyvät kaikessa tekemisessämme.

Me lähdemme mielellämme tekemään kanssanne timanttista yhteistyötä. Ota siis yhteyttä!