periksenunelmaduuni-metsa-group-logo

POHJOISIA BIOTUOTTEITA MAAILMALLE

Metsä Group valmistaa pohjoisen metsien puusta uusiutuvia tuotteita, jotka korvaavat fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Hyödynnämme maailman parasta raaka-ainetta vastuullisesti ja resurssiviisaasti. Keskitymme puunhankintaan ja metsäpalveluihin, puutuotteisiin, selluun, ensikuitukartonkiin sekä pehmo- ja tiivispapereihin. Liiketoimintojemme kasvu- ja kannattavuusnäkymät ovat hyvät. Metsä Group investoi vuosina 2015–2018 noin kaksi miljardia euroa, josta valtaosa Suomeen.Uusi noin kahden miljardin euron investointiohjelma on suunnitteilla vuosille 2020-2023.

”Jäi sellainen fiilis, että saha-ala on vielä voimissaan. Metsäteollisuutta on jo pitkään harrastettu ja tullaan harrastamaan myös tulevaisuudessa. Metsä Group on varman oloinen työnantaja ja vahva, iso firma, joka tekee bisnestä ympäri maailmaa.”

- Juha Perälä

Peris palaa työhistoriansa juurille Metsä Groupin sahalla

Periksen Unelmaduuni -ohjelmasarjan neljännessä osassa Peris tekee jo toisen nostalgiatripin henkilökohtaiseen työhistoriaansa, kun Metsä Groupin sahan ovet avautuvat Suomen kuuluisimmalle työttömälle.

Merkillisen matkan Juupajoen kunnan Korkeakosken kylän sahalta koko kansan suosikkijuontajaksi kulkenut Peris pääsi heti yllättämään omalla taustallaan. Vaikka viisitoista vuotta on jo ehtinyt kulua Periksen saha-ajoista, niin sieltä kerätty tieto on kairautunut syvälle pääkoppaan.

– Pääsin katsomaan, miltä nykypäivän saha näyttää. Aika paljon on ehtineet toimenkuvat muuttua automatisoinnin ansiosta. Pomot olivat positiivisesti yllättyneitä minun asiantuntemuksestani ja tietämyksestäni. Puulaatujen kanssa faktat oli kohdallaan, Peris kertoo.

Lähiaikojen tutustumisissa uusiin työympäristöihin Peris on pidetty aisoissa, mutta pääsikö hän Metsä Groupissa vetämään jo hihat kyynärpäihin?

– Yhtä nappia hän taisi painaa, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi naureskelee.

– Prosessi on nykyään niin automatisoitu, että työn luonne on muuttunut käsillä ja keholla tekemisestä enemmän valvontaan ja ongelmanratkaisuun. Osaamisvaade kasvaa myös tulevaisuudessa. Pitää hallita isompia kokonaisuuksia, automaatiota, sähköpuolta ja kunnossapitoa. Vaaditaan monitaitoisuutta, Hietaniemi lisää.

Metsä Group on kestävän biotalouden edelläkävijä, joka valmistaa uusiutuvasta puusta tuotteita, jotka korvaavat fossiilisten raaka-aineiden käyttöä.

– Metsäteollisuuden ydin on suomalaisissa metsissä, joita hoidetaan ja uudistetaan kestävästi. Metsä Groupilla on oma tärkeä roolinsa ilmastonmuutoksen torjunnassa – valmistamme pitkään hiiltä sitovia puutuotteita sekä kuitupohjaisia tuotteita, joilla korvataan muovia, tuotamme uusiutuvaa energiaa ja paiskimme töitä saavuttaaksemme täysin fossiilittoman tuotannon vuoteen 2030 mennessä”, Hietaniemi kommentoi.

– Jäi sellainen fiilis, että saha-ala on vielä voimissaan. Metsäteollisuutta on jo pitkään harrastettu ja tullaan harrastamaan myös tulevaisuudessa. Metsä Group on varman oloinen työnantaja ja vahva, iso firma, joka tekee bisnestä ympäri maailmaa, Peris avaa omaa kokemustaan.

Kaikki videot

Jaa tarina

Kampanjasta vastaa Sportspot Oy

Sportspot on Suomen laajin urheiluvaikuttajaverkosto. Missionamme on parantaa työntekijä- ja asiakaskokemusta tuoden uusia näkökulmia sekä tuoreita ajatuksia kohderyhmällesi mielenkiintoisten persoonien avulla. Inspiroivien puhujiemme joukosta löydät viestillesi kasvot.

Tavoitteenamme on luoda konsepteja, jotka herättävät tunteita ja nostattavat innostusta. Innostus onkin asia, jota haluamme vaalia ja korostaa, sillä uskomme innostumisen olevan tie onnistumiseen. Sportspotin arvot, joukkue, uteliaisuus, rohkeus ja energia, näkyvät kaikessa tekemisessämme.

Me lähdemme mielellämme tekemään kanssanne timanttista yhteistyötä. Ota siis yhteyttä!