periksenunelmaduuni-kouvolan-lakritsi-logo

Kouvolan Lakritsi on valmistanut lakua tinkimättömällä otteella vuodesta 1945. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden.

”Ensinnäkin ei tarvitse vielä tietää, mikä on isona. En minäkään tiedä. Toinen iso asia on, että kaikki on mahdollista. Asenne lopulta ratkaisee. Jos teet hyvällä asenteella, niin pärjäät jokaisessa hommassa.”

- Timo Nisula

Kouvolan Lakritsin työpaineissa Peris tarvitsee avukseen stuntmiehensä

Periksen Unelmaduuni -ohjelmasarjan toisessa osassa Peris matkustaa Suomen lämpimimpään kesäkaupunkiin Kouvolan Lakritsin tehtaalle ottamaan selvää, miten universumin parhaat lakritsit valmistetaan. Periksen työhistoria ei vakuuta vaativaa lakutehtailija Timo Nisulaa, joka kuitenkin lopulta päättää antaa suupaltille kandidaatille mahdollisuuden.

– Nämä kaverit, jotka istuu kolmen neliön kopissa toistensa kanssa lukemassa iltapäivälehtiä ääneen luulevat olevansa kaikkien alojen mestareita. Kyllä Periksestä työmies saatiin, vaikkei miestä katsoessa uskoisi, Nisula naureskelee.

Kouvolan Lakritsi tekee lakunsa perinteisellä tavalla menetelmällä eli avokattilalla keittäen ja hiotulla toimitusketjulla, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden. Kattilan lähelle Peristä ei päästetä, mutta leikkuu- ja pakkauspuuhiin hänet uskalletaan heittää. Esille nousi huoli, että syökö Peris tässä pestissä enemmän kuin tienaa.

– Siinä lakut meni ohi pussista, niin ei niitä viitsi lattialle jättää. Ne oli pakko hävittää syömällä, Peris puolustelee.

Nisulalla löytyi vielä ässä hihasta haastavampia työtehtäviä vaativalle Perikselle. Kun esimies vaatii Peristä pussittamaan lakuja käsin pienkoneen painottomassa tilassa, niin hänelle tulee pupu pöksyyn ja paikalle loihditaan stuntmies Lassi Hurskainen.

– Olen aivan liian kallis mies tuotannolle, joten stuntmies saa hoitaa.

Vaikka Peristä koeteltiinkin työtehtävien muodossa, hän kehuu Kouvolan Lakritsia vuolaasti.

– Linjastolla on kivat tuoksut ja työtahti on sopiva, ettei tarvitse hiki hatussa painaa. Tehdas ei ole älyttömän iso, vaan hommat tehdään omalla porukalla. Tällaisissa hommissa jokaisen tulee ymmärtää oma vastuunsa ja osansa linjastossa, jotta tuotanto pyörii.

Lakutehtailija Nisulan viesti nuorille työnhakijoille on, ettei tarvitse olla huolissaan ja jokaiselle on mahdollisuus päästä töihin sekä pärjätä elämässä.

– Ensinnäkin ei tarvitse vielä tietää, mikä on isona. En minäkään tiedä. Toinen iso asia on, että kaikki on mahdollista. Asenne lopulta ratkaisee. Jos teet hyvällä asenteella, niin pärjäät jokaisessa hommassa.

Kaikki videot

Jaa tarina

Kampanjasta vastaa Sportspot Oy

Sportspot on Suomen laajin urheiluvaikuttajaverkosto. Missionamme on parantaa työntekijä- ja asiakaskokemusta tuoden uusia näkökulmia sekä tuoreita ajatuksia kohderyhmällesi mielenkiintoisten persoonien avulla. Inspiroivien puhujiemme joukosta löydät viestillesi kasvot.

Tavoitteenamme on luoda konsepteja, jotka herättävät tunteita ja nostattavat innostusta. Innostus onkin asia, jota haluamme vaalia ja korostaa, sillä uskomme innostumisen olevan tie onnistumiseen. Sportspotin arvot, joukkue, uteliaisuus, rohkeus ja energia, näkyvät kaikessa tekemisessämme.

Me lähdemme mielellämme tekemään kanssanne timanttista yhteistyötä. Ota siis yhteyttä!