JARKKO NIEMINEN

Tennislegenda

Jarkko Nieminen on kyltymätön kilpailija, joka on Suomen urheiluhistorian korkeimmalle maailmanlistalle sijoittunut tennispelaaja (13.) ja ainoa ATP-kaksinpeliturnauksen voittaja (2006, 2012). Määrätietoisesta harjoittelustaan tunnettu Nieminen on myös urheilun monilahjakkuus, joka siirtyi tennisuransa jälkeen pelaamaan ammattilaisena salibandyä. Nieminen pelasi loukkaantumisten värittämällä kaudella 2016/217 SC Classicissa kolme ottelua tehden yhden maalin.

Niemisen puolitoista vuosikymmentä kestänyt ammattilaisura tenniksessä alkoi vuonna 2000, mutta todellinen läpimurto tapahtui 2001, kun Nieminen nousi karsintojen kautta Tukholman ATP-turnauksen pääsarjaan ja finaaliin asti. Turnauksen myötä Nieminen nousi ensimmäisen kerran 100 parhaan joukkoon maailmanlistalla.

Tämän jälkeen Nieminen nousi huipputenniksen vakionimeksi, joka on ollut 100 parhaan joukossa vuoden lopussa neljätoista vuotta peräkkäin. Samassa ajassa samaan saavutukseen ovat yltäneet vain Mihail Jutshni ja Roger Federer. Nieminen itse nostaa uransa suurimmiksi ansioiksi kolme puolivälieräpaikkaa Grand Slam -turnauksissa. Nieminen on voittanut maailmanlistan top 10 pelaajia uransa aikana yksitoista kertaa. Sydneyssä 2009 Nieminen peittosi maailmanlistan kolmosena silloin olleen Novak Djokovicin.

Tinkimätön harjoittelu ja kyky itseanalysointiin ovat Niemisen valttikortit sekä tenniskentillä että elämässä. Jarkko on tenniksen lisäksi kiinnostunut myös rock- musiikista, luonnosta sekä kirjoista, erityisesti dekkareista. Jarkko onkin hyvä vaihtoehto hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin konkreettisista tennistreeneistä edustamiseen ja puhumiseen. Puhujana Jarkko pystyy luennoimaan aiheista kuten tennisammattilaisuus, motivaatio, itsensä haastaminen, tavoitteellisuus ja määrätietoisuus. Parhaimmillaan hän on tilanteissa, joissa syntyy vuorovaikutusta ja keskustelua yleisön kanssa.

PYYDÄ TARJOUS