ANTTI PENNANEN

Suomenmestari, maailmanmestari, Mestiksen mestari

Antti Pennanen on jääkiekkovalmentaja, joka luotsasi HPK:n sensaatiomaisesti yli kaikkien ennakko-odotusten Suomen mestariksi keväällä 2019. Samainen kevät on ollut Pennaselle silkkaa kultajuhlaa, kun hän huuhtoi kultaa myös MM-kisoissa – mentorinsa Jukka Jalosen apuvalmentajana.

Pennasen tie huippuvalmentajaksi on ollut verrattain pitkä. Hänellä ei ole merkittävää pelaajauraa, vaikka Pennanen esiintyikin viidessä SM-liigaottelussa A-juniori-ikäisenä. Valmentajaurakaan ei ole ollut silkkaa nousukiitoa, vaan puurtamista juniorivalmennuksesta kohti SM-liigan valmennusryhmään. Ja sitä kautta Mestikseen päävalmentajaksi, kunnes HPK tarjosi hänelle paikkaa SM-liigajoukkueen ruorissa.

Karikkoinen on myös ollut Pennasen pesti Hämeenlinnan ylpeyden päävalmentajana. Ensimmäisellä kaudellaan hän piiskasi HPK:n runkosarjan viidenneksi, mutta toisella kaudella joukkue ui syvissä vesissä jääden sijalle 12. Kultakauteen HPK lähti altavastaajana, mutta edelliskauden ongelmat ja vaikeudet kasvattivat joukkueen kultamitaliin saakka.

Mielenkiintoiseksi kevään mestaruuden tekee myös, että HPK ui vastavirtaan yksilökeskeistä valmentamista vastaan. Kaiken tekemisen peruspilari oli joukkuepelaajaksi kasvaminen.

Pennanen on verraton esimerkki valmentajasta ja johtajasta, joka on luonut uraansa määrätietoisesti ja uudistunut virheidensä jälkeen. Hänen menestyksensä on syntynyt konttaamisesta ja kyykkäämisestä, jotka ovat kasvattaneet Pennasesta sekä Suomen mestarin että maailmanmestarin.

Pennasen teemat liittyvät joukkuepelin lainalaisuuksiin, kulttuurin kehittämiseen, sisäiseen motivaatioon, muiden ja itsensä johtamiseen sekä lasten ja nuorten urheiluun.

PYYDÄ TARJOUS