Johannes ”Hatsolo” Hattunen nousi Jyväskylästä breakdancen ehdottomaan kärkeen maailmalla. Hän voitti urallaan useita arvostettuja kansainvälisiä kilpailuja. Näihin saavutuksiin tarvittiin erityisen paljon intoa, uskoa ja osaamista, sillä matka pohjoiselta havumetsävyöhykkeeltä hiphopin rytmittämän breakdancen huipulle tuntuu lähes äärettömältä.
Ihminen voi löytää itsestään vahvuuksia, kehittää niitä ja saada ne yhä vahvemmiksi. Juuri näin on käynyt Johannes Hattuselle, joka ammentaa iloa, innostusta ja inspiraatiota omista kokemuksistaan.
”Ensimmäinen varsinainen puhekeikkani oli samantien ison yleisön edessä ja se meni loistavasti”, kuvaa Hattunen tilannetta, jossa hänet “heitettiin veteen oppimaan uimista”.
Johannes Hattunen ohjaa kuntosalilla ihmisiä ja jokainen rupeama alkaa lyhyellä, kasvokkain pidetyllä motivaatiopuheella.
”Parhaina viikkoina pidän jopa viitisenkymmentä puhetta viikossa. Hyvin harva haluaa rääkätä itseään liikunnan parissa, vaan he haluavat innostua kuntoilusta. Sama asia on, kun opetan tanssia. Totta kai opetan askelia, mutta pääasia on luoda hyvä fiilis, niin että ihmisellä on hauskaa ja hän saa kavereita. Jos tämä onnistuu, niin askeleet oppii kyllä.”
Hattusen mukaan hänen kertomansa on vaikuttavaa sen takia, että hän itse on joutunut etsimään kovalla työllä keinot pitää yllä hyvää motivaatiota.
”Totta kai ihmiset haluavat voida hyvin ja löytää konsteja jaksamiseen. Vastuussa olevat taas haluavat kaikkien kantavan vastuuta omasta osastaan työssä. Näihin asioihin minä pystyn tarjoamaan paitsi konkreettisia keinoja, niin myös synnyttämään motivaatiota niihin tarttumiseen. Sen verran paljon olen joutunut näiden asioiden kanssa omassa elämässäni kamppailemaan, että tiedän näiden keinojen toimivan. Jokainen voi löytää omia tapojaan tehdä muiden ja samalla omasta päivästään paremman.”
”Breikkarina jokainen hyvin mennyt keikka poiki uuden keikan. Edelleen pyrin ajattelemaan työtä samalla tavalla. Jokainen työpäivä on keikka, josta pitää saada ilo irti. Kun päivä menee hyvin, tulee seuraava päivä. Tänä päivänä ammattitaito on vasta osa hyvästä työntekijästä. Nykyään halutaan hyvä tyyppi, joka antaa yhteisölle hyviä asioita. Aivan kuten ammattitaitoakin, sitäkin pystyy harjoittelemaan ja kehittämään.”
“Uskon lujasti siihen, että kun jeesaa kaverin päivää paremmaksi, tekee myös omastaan sellaisen”, tiivistää Hattunen ilon, innon ja motivaation ytimen.